ПоддержатьУкраїнська

У Польщі знайшли тіла двох українців

StopCor
StopCor

StopCor

У Польщі знайшли тіла двох українців

У Польщі у вівторок, 26 травня, рятувальники виявили тіла громадян України на замуленому дні Нововарпінського озера, розташованого в Щецинській затоці.

 Фото: woprszczecin

Про це повідомляє портал "Yavp.pl", передає "ОГО".

Обидва українці зникли в неділю ввечері, 17 травня, в Щецинській затоці. Вони позичили моторного човна, щоб попливти ним на закупи, але назад не повернулися.

Те, що з ними щось трапилося, стало відомо вже в понеділок: власник човна помітив, що його не повернули, й повідомив про зникнення. Човен знайшли перевернутим наступного дня у південній частині Щецинської затоки. Пізніше неподалік натрапили також на одяг одного з чоловіків. Ймовірно, українці випали за борт.

Останній раз їх бачили, коли молодики пливли затокою неподалік міста Нове Варпно. Після цього зв'язок з ними зник.

Поліція розглядала кілька сценаріїв, що могло трапитися. Серед них навіть те, що громадяни України могли нелегально перетнути кордон з Німеччиною. Однак поліцейський собака не взяв сліду чоловіків на березі. Крім того, за цей час обидва зниклих так і не вийшли на контакт з рідними та знайомими.

До пошуків задіяли місцеву службу швидкої допомоги на воді - Szczecińskie WOPR.

Після цього рятувальники переключилися на прочісування дна, адже основна версія була, що українці потонули.

Сам процес пошуку був ускладнений через те, що озеро досить замулене: мул сягає близько 1 м. Тіла виловили неподалік від берега. Загиблим чоловікам було 31 та 36 років.

Другие новости