ПоддержатьУкраїнська

Побиття кандидата в Олевську та «клонування опонентів»: у столиці розповіли про брудні передвиборчі кампанії

StopCor
StopCor

StopCor

Побиття кандидата в Олевську та «клонування опонентів»: у столиці розповіли про брудні передвиборчі кампанії

Струс мозку і перелом носа у двох місцях. Кандидат у депутати міської ради Олевська та активіст місцевого осередку «Стоп корупції» Олександр Ігнатьєв став жертвою політичного переслідування і помсти керманичів міста, чиї дії він викривав. Про це розповів Голова Правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук під час брифінгу в рамках громадської ініціативи «Стоп політичній корупції».

 Ігор Бондарчук Фото: скріншот

«За словами потерпілого активіста, представник екснардепа Пашинського та член виконкому Андрій Іванов – фігурант кримінальних справ, завдав йому потужного удару чимось важким. Нападник, втікаючи зі зброєю, погрожував убивством… Робоча версія – помста за міського очільника Олега Омельчука, проти якого та його команди порушили низку кримінальних справ за оборудки із землею, бюджетними коштами та розкрадання надр», – зазначив Бондарчук.

Вже почате кримінальне провадження. ГО «Стоп корупції» докладе максимуму зусиль, щоб винні у нападі на кандидата в депутати й громадського активіста були покарані!

Серед головних трендів кампанії 2020 науковий консультант «Стоп корупції» Олександр Чекмишев зазначив: «клонування» кандидатів, тобто реєстрація осіб, далеких від справ і потреб того чи іншого краю, але з прізвищем (а нерідко і з ім’ям та по батькові) такими ж, як у перспективного кандидата».

Пан Чекмишев повідомив про активну реакцію правоохоронців на такі ситуації. Також він розповів про те, як Кременчуці члени ТВК відмовилися реєструвати список «Європейської Солідарності».

«Нардеп із «За майбутнє» Шаповалов, його родич і депутат від «Слуги народу» Мовчан, міський очільник Малецький, який балотується від «За майбутнє» (вони свого часу тримали під контролем навіть місцеву філію БПП), нині, відчуваючи втрату монополії на політичне життя міста, намагаються будь-що не допустити до виборів опонентів – відомої журналістки- розслідувачки, АТОвців, волонтерів, лікарів», – зазначив науковий консультант.

Правозахисник і куратор моніторингової групи «Стоп політичній корупції» Антон Клітний повідомив про результати моніторингу порушень виборчого законодавства у Борисполі на Київщині. Активіст зазначив, що кожен другий житель розповідає про корупцію в мерії міста, пов’язану з землею, забудовами та ін.

Що стосується статистики порушень, упродовж минулої доби до поліції надійшло 166 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано у Київській області – 43.

Повну версію брифінгу можна переглянути тут:

https://youtu.be/EM5xGGQ0pCE

Другие новости