ПоддержатьУкраїнська

В аптеках України з'являться безкоштовні антидепресанти

StopCor
StopCor

StopCor

В аптеках України з'являться безкоштовні антидепресанти

У Міністерстві охорони здоров'я збільшили список ліків, які українські громадяни зможуть отримати безкоштовно, або з доплатою. Програма "Доступні ліки" передбачатиме забезпечення людей антидепресантами.

Новину повідомляє прес-служба МОЗ.

В урядовій програмі "Доступні ліки" з'явились нововведення. Вони передбачають розширення списку лікарських препаратів. Вже у 2018 році українці зможуть отримати ліки з трьох нових груп препаратів. Йдеться про ліки проти хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів, тобто антидепресанти, та для здоров'я матері й дитини під час вагітності.

У МОЗ уточнили, що деякі ліки видаватимуться безкоштовно, а за деякі доведеться доплатити. Як зазначається, у наступному році фінансування програми "Доступні ліки" збільшили до 1 млрд грн. У зв'язку з цим українцям і запропонували більше безкоштовних препаратів.

Нагадаємо, програма стартувала у квітні поточного року. Держбюджет виділив на її реалізацію 700 млн грн. На сьогодні у визначених аптеках пропонують безкоштовні, або ж за нижчими ринковими цінами, ліки проти серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Всього програма нараховує 157 позиції лікарських препаратів.

Як повідомлялось раніше, у МОЗ заявили, що у програму "Доступні ліки" можуть включити препарати проти алергії та онкозахворювань.

Другие новости