ПоддержатьУкраїнська

"Випадки катування поліцейськими є по всьому світу" - Аваков

StopCor
StopCor

StopCor

'Випадки катування поліцейськими є по всьому світу' - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що випадки катування і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу, важливо їх не приховувати та покарати винних

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична.

Проте, принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. "Врадіївку" намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу ДБР.

На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте, ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою закону", - заявив Аваков,  передає пресслужба МВС

За словами міністра МВС, штат Кагарлицького відділу поліції розформували, 60 поліцейських вивели за штат. Можливість їхньої подальшої служби вирішить кадрова комісія Нацполіції.

4 червня відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів під головуванням генпрокурора Ірини Венедіктової.

Другие новости