ПоддержатьУкраїнська

Полісся «відрізають» від Києва: активісти обурені зміною маршрутів «Укрзалізниці»

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Полісся «відрізають» від Києва: активісти обурені зміною маршрутів «Укрзалізниці»

Житомирські активісти ВГО «Стоп корупції» звертаються до СБУ, Кабміну й Офісу Президента через зміну маршруту потяга Львів — Бахмут. Активісти б’ють на сполох. Близько 30 прикордонних із Білоруссю громад Полісся позбавляють можливості потягом дістатися столиці України.

 ''Укрзалізниця'' змінює маршрут потягу ''Львів — Бахмут'' Фото: УП

Активісти Житомирщини публічно висловили обурення через зміну маршруту потягу на Київ. Кажуть, жителів трьох десятків громад у Житомирській, Рівненській та Волинській областях позбавили можливості добиратися до Львова чи Києва потягом. Єдиний потяг,  яким можна дістатися до столиці України, змінює маршрут.

«Укрзалізниця» повідомила, що з 1 січня 2022 року потяг 113/114 «Львів – Бахмут» змінює графік руху та курсуватиме через Луцьк. Раніше він курсував через Ковель на Сарни, але тепер він заїжджатиме через Ковель до Луцька, далі через Здолбунів, Шепетівку і вже тоді до Києва. Таким чином потяг оминатиме станції Олевськ, Маневичі, Вараш, Сарни, Рокитне, Чарторийськ, Рафалівка, Антонівка, Томашгород, Остки, Білокоровичі. Це прикордонні території з Білоруссю.

Цю новину прокоментував координатор ВГО «Стоп корупції» на Житомирщині Олександр Ігнатьєв.

https://www.facebook.com/100051686923039/videos/581163479641546

Активіст припускає: таке рішення не сподобається жителям Полісся. У результаті – рейтинг центральної влади в регіоні знижуватиметься.

Ігнатьєв повідомив, що готує звернення до центральних органів влади з вимогою повернути маршрут потягу через Полісся.

«Кому вигідна дестабілізація обстановки на прикордонних територіях і яку роль тут відіграє керівництво "Укрзалізниці" — це питання поставимо СБУ, Офісу Президента та Кабінету Міністрів України», — зазначив він.

Також активіст закликав місцевих депутатів відреагувати на таке рішення «Укрзалізниці».

«Просимо всі політичні сили Полісся, народних депутатів, місцеві ради вимагати від керівництва країни дати по шапці діячам, які сидять у керівництві залізниці та скасувати злочинне рішення щодо зміни маршруту поїзда», — зазначив він.

Місцеві жителі Житомирщини подякували стопкорівцю за те, що він порушує питання, які є вкрай актуальними для простих людей.

Нагадаємо:

  • Як повідомляв «СтопКор», 15 листопада Олександр Ігнатьєв підтримав акцію протесту проти варварського вирубування лісу на Житомирщині. Місцеві жителі за підтримки екологів, громадських активістів вимагали зупинити масове знищення дерев у лісі біля села Омельянівка поблизу Житомира. З’ясувалося, що вікові ліси надані під сільськогосподарські поля агрофірмі, власник якої – громадянин США.

Другие новости