ПоддержатьУкраїнська

Активісти попередили Зеленського про недобросовісних підрядників на будівництві Подільсько-Воскресенського мосту

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти попередили Зеленського про недобросовісних підрядників на будівництві Подільсько-Воскресенського мосту

4 листопада у Києві відбулась акція протесту. Активісти звернулись до президента Володимира Зеленського, щоб звернути увагу глави держави на підрядників, які займаються будівництвом Подільсько-Воскресенського мосту.

 Фото: СтопКор

За їхніми словами, роботи можуть затягнутись на довгі 20 років через розкрадання коштів за допомогою зручних фірм.

"Компанію ТОВ "Дніпровські піски" було неодноразово помічено в порушеннях, через які неодноразово призупиняли дію спецдозволу на видобування піску. Ця компанія не обліковує обсяги видобутих копалин та напряму співпрацює з компанією "Позитив-В", яка зараз проводить свою діяльність у ста метрах від Подільсько-Воскресенського мосту в рекреаційній зоні Труханового острова.

 Будівництво мосту Фото: СтопКор

Ми звертались до правоохоронних органів – Дніпровського управління поліції Києва, але жодних дій з боку слідчих не було. Ми також підозрюємо, що ця компанія є одним із засобів отримання відкатів недоброчесними чиновниками, які курують так зване будівництво Подільсько-Воскресенського мосту через компанію ТОВ "Еко-Буд Трейд", яка є головним підрядником будівництва і яка залучає таких недобросовісних субпідрядників, як "Позитив-В". Ми також звертаємося до вас, пане Президенте, аби ви втрутились у ситуацію, адже з такими підрядниками та субпідрядниками це будівництво затягнеться ще щонайменш на 20 років, хоча на нього були спрямовані колосальні кошти", – наголосили протестувальники.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, ТОВ "Еко-Буд-Трейд" засноване у 2015 році. Відтоді фірма отримала 7,5 мільярда гривень з державного бюджету.

Компанія фігурує у двох кримінальних справах щодо відсутності контролю за субпідрядниками та завищеної вартості робіт. Останнє підтвердили аудити КМДА.

Справи фірми розслідує Київська прокуратура № 2.

Другие новости