ПоддержатьУкраїнська

Активісти звернулись до Антимонопольного комітету через компанії батька одіозного ексчиновника Мішалова

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти звернулись до Антимонопольного комітету через компанії батька одіозного ексчиновника Мішалова

ГО “Стоп корупції” звернулась до Антимонопольного комітету через діяльність батька “тендерного короля Дніпра” В’ячеслава Мішалова, чиї підприємства захопили ледь не весь будівельний ринок міста. Черговий тендер на 486 млн грн виграла ТОВ “Майстер-Буд”, причому виграла у фірми-прокладки, яка запропонувала максимально високу ціну.

 Дніпропетровська обласна клінічна офтальмологічна лікарня Фото: http://medlib.dp.gov.ua

Йдеться про тендер на реконструкцію будівлі КЗ "Дніпропетровська обласна клінічна офтальмологічна лікарня". Аукціон, участь в якому взяли скандально відоме ТОВ "Майстер-Буд" та ТОВ БМПБ "Новий дім", було проведено формально, оскільки обидві компанії не понижували ціни, ба більше – друга фірма подала пропозиції з максимально можливою ціною, виступивши у ролі технічного учасника.

“На наше переконання, будівельні роботи в департаменті капітального будівництва Дніпропетровської ОДА розділили між собою декілька будівельних монополістів які створили безліч фіктивних компаній, що виконують ролі статистів. Для того, щоб не прикутувати до себе увагу мільярдними оборотами, монополісти створили декілька компаній, типу ТОВ БМПБ “Новий дім”, які ведуть активну господарську діяльність але управляються зовні і мають своїх кінцевих власників, таких як ПП “Спецбудмонтаж-21”, ТОВ «Майстер-Буд». У такий спосіб замовник і учасники відволікають увагу від схеми по розподілу ринку будівельних послуг у Дніпропетровській ОДА”, – зазначено у зверненні.

 ГО ''Стоп корупції'' звернулась до Антимонопольного комітету з заявою про компанії Мішалова

Тут мова йде не лише про тендерні ігри, але й про використання зв’язків на свою користь. Зокрема, син Дмитра Мішалова – 7 місяців обіймав посаду секретаря Дніпропетровської міськради. За цей час фірми його батька виграли тендерів на суму майже в півмільйона гривень і продовжують перемагати в конкурсах на будівництво та реконструкцію міста.

Другие новости