ПоддержатьУкраїнська

АМКУ безпідставно знизив підприємству розмір штрафних санкцій

StopCor
StopCor

StopCor

АМКУ безпідставно знизив підприємству розмір штрафних санкцій

Генеральна прокуратура України через суд домоглася виплати підприємством штрафу у майже 16 мільйонів, яке зловживало монопольним становищем на ринку.

Про це розповіли в прес-службі ГПУ.

Правоохоронці нагадали, що Антимонопольним комітетом України за зловживання монопольним становищем на ринку одне з акціонерних товариств визнано винним у порушенні законодавства та накладено на нього штраф у розмірі майже 16 мільйонів гривень.

"Намагаючись уникнути відповідальності, підприємство у 2013 році звернулося до АМКУ, рішенням якого, прийнятим усупереч вимогам Законів України, безпідставно зменшено розмір штрафних санкцій з 15,9 млн грн до 30 тис грн", - йдеться в повідомленні.

Вищий господарський суд України скасував рішення суду апеляційної інстанції та залишив у силі законне рішення суду першої інстанції.

Раніше повідомлялося, що за період 2015 року слідчі Генеральної прокуратури України змогли повернути в державний бюджет 525 мільйонів гривень, які були вкрадені завдяки корупційним схемам.

Нагадуємо, генеральна прокуратура України відстояла інтереси держави, пов'язані з поверненням у її власність контрольного пакета акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" вартістю за договором понад 380 мільйонів гривень.

Другие новости