ПоддержатьУкраїнська

Антикризовий штаб залізничників: «Після акції під Міністерством інфраструктури на працівників УЗ стали чинити тиск!»

StopCor
StopCor

StopCor

Антикризовий штаб залізничників: «Після акції під Міністерством інфраструктури на працівників УЗ стали чинити тиск!»

Профспілки залізничників повідомили, що на працівників галузі чинять тиск через масові протести. Зокрема, учасникам мітингів телефонують і погрожують втратою роботи. Лікарів, які брали участь в протестах, почали перевіряти, чи законно вони були відсутні на робочому місці.

 Фото: СтопКор

28 травня у столиці пройшла масштабна акція, організована коаліцією з колишніх, нинішніх працівників «Укрзалізниці», а також пов’язаних зі структурою людей. Усі вони об’єдналися в антикризовий штаб залізничників. Серед учасників штабу:

– всеукраїнська професійна спілка «Спілка залізничників України»;

– громадська ініціатива «Залізничний Майдан»;

– громадська організація «Захищений успішний залізничник» та інші.

Масові протести залізничників тривають кілька тижнів. Учасники акції вимагають викоренити корупцію у структурах УЗ. Зокрема, як повідомив керівник НАПШ (Національний антикризовий публічний штаб) Сергій Опря, одна з найважливіших вимог – проведення аудиту із залученням представників антикризового штабу, а на час його проведення – відсторонити від виконання службових обов’язків Міняйла, Веприцького та Целієвського.

 Фото: СтопКор

28 травня більше сотні залізничників, а також лікарі відомчих лікарень УЗ з Одеси, Дніпра та Києва кілька годин поспіль вимагали від керівництва галузі звернути увагу на низку порушених питань. Зокрема, розкрадання бюджету та знищення відомчих медичних установ. Однак жоден із профільних чиновників не вийшов до мітингувальників.

«Представники молодого покоління нової влади демонструють ті ж методи роботи, що й старі! Вони людей, за рахунок податків яких отримують свою немаленьку зарплатню, просто ігнорують. Залізничники відчули на собі ставлення влади до проблем галузі! Неготовність спілкуватися з працівниками галузі демонструє або несамостійність, або нефаховість роботи Міністерства інфраструктури», – коментує керівник НАПШ Сергій Опря.

Також очільники профспілок повідомили про тиск і телефонні погрози учасникам акції.

«Ми працюємо у напрямку захисту прав залізничників на проведення мирних акцій протесту», – зазначили профспілкові лідери.

 Фото: СтопКор

Як повідомлялося, залізничники заявляють про масову корупцію в УЗ. Зокрема, вимагають звільнення голови «Пасажирської компанії» Максима Міняйла, якого звинувачують у тому, що він побудував собі базу відпочинку на морі державним коштом.

Одночасно працівники лікарень ПАТ «Укрзалізниця» б’ють на сполох. Кажуть, керівництво філії «Центр охорони здоров’я», якому підпорядковуються медичні заклади товариства, має на меті знищити галузь. І провернути це тишком, під час карантину, аби уникнути розголосу.

Зазначимо, що кілька громадських організацій протестують під офісом УЗ в Києві через непрозорі тендери «Укрзалізниці», через що держава втрачає з бюджету чималі кошти.

Раніше повідомлялося, що ГО «Стоп корупції» виступила на підтримку залізничників та 27 травня підписала меморандум із організацією-членом штабу, а саме – з НАПШ (Національний антикризовий публічний штаб).

Другие новости