ПоддержатьУкраїнська

ДБР затримало одного з керівників ДСНС  Одещини після одержання 40 тисяч гривень хабара

StopCor
StopCor

StopCor

ДБР затримало одного з керівників ДСНС  Одещини після одержання 40 тисяч гривень хабара

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали заступника начальника одного з управлінь  ГУ ДСНС України в Одеській області після одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець ДСНС вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 40 000 гривень від суб’єкта господарювання за погодження та отримання дозвільних документів з порушенням вимог протипожежної безпеки.

29 травня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – ГВ БКОЗ Служби безпеки України в Одеській області.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости