ПоддержатьУкраїнська

Антимонопольний комітет перевіряє сумнівні угоди родини "тендерного короля Дніпра" Мішалова

StopCor
StopCor

StopCor

Антимонопольний комітет перевіряє сумнівні угоди родини 'тендерного короля Дніпра' Мішалова

Антимонопольний комітет України перевірить діяльність фірм батька колишнього секретаря міськради Дніпра Мішалова. Так відомство відреагувало на звернення громадських активістів, які надали докази порушень тендерного законодавства.

"Заяву взяли до уваги, розпочато дослідження та у разі виявлення ознак порушення законодавства будуть вжиті заходи", – зазначили в комітеті.

Антимонопольний комітет перевіряє сумнівні угоди родини ''тендерного короля Дніпра'' Мішалова
Антимонопольний комітет перевіряє сумнівні угоди родини ''тендерного короля Дніпра'' Мішалова

Відповідь прийшла на звернення від ГО "Стоп корупції", в якому повідомлялось про протиправні дії ТОВ "Майстер-Буд" та ТОВ БМПБ "Новий дім". Зокрема, було виявлено, що проведений 16 вересня аукціон фактично був лише формальністю, оскільки обидві компанії не понижували ціни, ба більше – друга фірма подала пропозиції з максимально можливою ціною, виступивши у ролі технічного учасника.

Зазначимо, що це далеко не перший випадок, коли ТОВ БМПБ "Новий дім" "підіграє" ТОВ "Майстер-Буд": лише протягом поточного року це вже їхній третій "спільний" тендер (попередні два були на суми 41 і 41 млн грн відповідно).

Не єдиний такий "збіг", який насторожив ГО "Стоп корупції". Зокрема, ми помітили, що держзамовлення на будівельні роботи в департаменті капітального будівництва Дніпропетровської ОДА фактично розділили між собою декілька монополістів, які створили безліч фіктивних компаній, що виконують ролі статистів і управляються ззовні. "Тіньові" власники зі свого боку пов'язані з будівельними гігантами Дніпра, такими як ПП "Спецбудмонтаж-21" і ТОВ "Майстер-Буд".

Зауважимо, що ТОВ "Майстер-Буд" входить до групи компаній "Майстер", яка вже "засвітились" у низці великих тендерів. Серед його засновників – Лариса Флакс, Михайло Тульчинский і Дмитро Мішалов – батько екссекретаря Дніпровської міськради В'ячеслава Мішалова.

Це прізвище вже неодноразово звучало в журналістських розслідуваннях. Зокрема, журналіст Кирило Вольний розкрив та показав дві схеми з розкрадання бюджетних коштів фірмами родини Мішалових. В першому випадку йдеться про котельні, які мали встановити в школах Дніпра, однак частина їх загадково зникла. Другий – теж пов'язаний зі школами, однак цього разу йдеться про забезпечення навчальних закладів Інтернетом. В обох випадках родина Мішалових наживалась не лише на містянах, але й нехтувала комфортом та якістю освіти для місцевих діток.

Другие новости