ПоддержатьУкраїнська

Бермудський трикутник АПК: як дерибанять майно найзаможнішого міністерства України

StopCor
StopCor

StopCor

Бермудський трикутник АПК: як дерибанять майно найзаможнішого міністерства України

На території колись успішного аграрного комплексу нині бур’яни заввишки з людину. А в.о. директора є водночас і охоронцем, й прибиральницею. "Сільськогосподарське підприємство Хмельницьке" занепадає буквально на очах, як і багато подібних йому по всій Україні.

Хто стоїть за наймасштабнішим за часів Незалежності дерибаном агросектору і в чиїх кишенях осідають мільйони вкрадених гривень від приватизації державного майна? Та як найзаможніше українське міністерство віртуозно нищить найприбутковіші агропідприємства – дізнавайтесь з ексклюзивного розслідування Христини Кришихи.

https://www.youtube.com/watch?v=l-wCSsVLEk4

Занепад цього господарства розпочався приблизно 10 років тому, коли аграрне міністерство очолив кум президента-втікача Януковича – Микола Присяжнюк. Той швидко придумав, як нажитися на довірених йому скарбах. І призначав на керівні посади подібних підприємств потрібних йому людей, які й прискорили крах агросектору.

"На зміну директору Сікорі Миколі Миколайовичу прийшов його наступник пан Данканач. Після цього підприємство почало реально дуже швидко помирати. Це виразилось в тому, що в невідомому напрямку зникла вся техніка, пропали основні засоби, не стало ані корів, ані свиней, все зникло", - розповідає в.о. директора ДП "Сільськогосподарське підприємство Хмельницьке" Юрій Рибак.

Ось так сьогодні виглядає те, що залишилось від колись успішного комплексу

А сталося усе це завдяки одній майстерно продуманій схемі, яку міністерство АПК успішно втілило по всій країні. Адже колись "Сільськогосподарське підприємство Хмельницьке", як і десятки інших, було у складі іншого великого державного підприємства – "Агроспецсервіс". І вивели його зі складу навмисно – бо так легше красти.

Другие новости