ПоддержатьУкраїнська

Без вогнегасників і сигналізації, але зі щурами: мешканці ЖК «Нивки Парк» нарікають на небезпечні умови проживання

StopCor
StopCor

StopCor

Без вогнегасників і сигналізації, але зі щурами: мешканці ЖК «Нивки Парк» нарікають на небезпечні умови проживання

Відсутність дозвільних документів, близькість до промзони та дефіцит місць для паркування – здавалося б, після численних порушень, які команда проєкту «Шоб я так жив» зафіксувала у ЖК «Нивки Парк», нас уже нічим не здивуєш. Але виявилось, що і це ще не все. Як забудовники нехтують безпекою життя людей – дивіться у матеріалі Анни Закутської.

https://www.youtube.com/watch?v=jcdRqMT8XMA&t=210s

Мешканці комплексу скаржаться на погану звукоізоляцію та майже відсутній протипожежний захист.

У чаті житлового комплексу більшість питань стосується саме пожежної безпеки. В обслуговувальній компанії стверджують, що вони замовили пожежні рукави торік у вересні, а вогнегасники прибрали нещодавно, оскільки в них сплив термін придатності.

Натомість комунальники мали право прибрати лише половину вогнегасників, а 50 відсотків повинні були залишитися на об’єкті. А ще нам стало відомо, що після помилкового спрацювання пожежної сигналізації її взагалі… вимкнули.

Позатим, за словами експертів, вимикати систему пожежної сигналізації категорично заборонено, навіть якщо в будинку проводять ремонти й сигналізація хибно спрацьовує – для цього є обслуговувальна організація, яка має при хибному спрацюванні виїхати на місце та усунути недоліки.

 У будинках відсутні вогнегаснки Фото: СтопКор

До речі, завдяки цій проблемі, журналісти помітили ще одну. Такий собі «бонус» для тих, хто обирає ЖК «Нивки Парк»: у чаті жителів комплексу в телеграмі є повідомлення про те, що у будинках через неналежне прибирання сміття з’явилися пацюки.

«Так, у нас були щури, я навіть сам бачив. Два рази придавив щурів, коли виїжджав із парковки. Були розкатані, місяць лежали, і їх ніхто не прибирав», – підтвердив у приватній розмові один з мешканців ЖК.

Другие новости