ПоддержатьУкраїнська

Безпаливна афера: через блокування роботи коксохімічного заводу Харків опинився на межі техногенної катастрофи

StopCor
StopCor

StopCor

Безпаливна афера: через блокування роботи коксохімічного заводу Харків опинився на межі техногенної катастрофи

Техногенна катастрофа у Харкові може настати вже в найближчі місяці. Кредитні афери, відсутність зарплатні та нічні «маски-шоу»: хто блокує роботу стратегічного підприємства і чому це може призвести до льодовикового періоду у місті? Дізнавався Артем Поліковський.

https://www.youtube.com/watch?v=vc1jou8Q3j0

До редакції «СтопКору» звернулися працівники Харківського коксового заводу. Вже майже пів року вони виживають без чесно заробленої зарплатні. А на самому заводі взагалі відбувається хаос.

На годиннику – третя ночі. Перед входом – з десяток автомобілів поліції, на прохідній – люди в масках. Як з’ясувалося пізніше, так відбуваються слідчі дії, які правоохоронці чомусь вирішили провести під покровом ночі.

«Слідчий проводить огляд майна зі зломом дверей. Чомусь у неробочий час, в той час, коли взагалі слідчі дії проводитися не повинні. Йому були висловлені всі ці зауваження, проте безлад триває», – розповідає представник власника заводу Сергій Кузяра.

 Слідчі дії поліція чомусь вирішила проводити вночі

За словами представників заводу, причиною ситуації є те, що попередній власник хоче заблокувати роботу і такими діями намагається вплинути на нормальне функціонування підприємства.

Наразі відомо, що колишній директор коксозаводу Олег Журавський взяв кілька кредитів у банку під заставу майна підприємства. Але повертати гроші чомусь не поспішав. Натомість створив ще один коксовий завод – Слобожанський, який насправді існує тільки на паперах.

Банк за великі борги забрав майно та передав новому власнику, щоб люди продовжили працювати та не зупиняли підприємство. У відповідь Журавський подав позов до суду, стверджуючи, що нібито вся власність підприємства вже давно знаходиться у його розпорядженні та належить Слобожанському заводу. Саме це й призвело до блокування потужного коксохіму.

Другие новости