ПоддержатьУкраїнська

Не мостом єдиним: журналісти розкрили чергові корупційні оборудки екснардепа Микитася

StopCor
StopCor

StopCor

Не мостом єдиним: журналісти розкрили чергові корупційні оборудки екснардепа Микитася

Компанія ТОВ "Північно-Український будівельний альянс", що належить екснардепу Максиму Микитасю, має у своєму розпорядженні ще один державний об'єкт будівництва, з якого можна поживитися. Про це повідомляється у розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти виявили, що Шулявський міст – не єдине будівництво, на яке компанії були виділені державні кошти. Так, у 2018 році ТОВ "Північно-Український будівельний альянс" стало таємним переможцем у конкурсі на побудову 15 військових сховищ у Хмельницькій та Кіровоградській областях. Сума, виділена на реконструкцію та будівництво сховищ для зберігання ракет та боєприпасів на потенційно небезпечних об'єктах, дорівнює 695 мільйонам гривень.

Згідно з обіцянкою колишнього президента Порошенка, роботи на арсеналі у Хмельницькій області мали закінчитися ще минулого року.

"Ми зафіксували вашу доповідь, доповідь проєктантів, доповідь підрядників про те, що до кінця року на території цього арсеналу буде введено вісім сховищ подібного типу. З боку держави ми жодного разу не зірвали графік фінансування. Так само і підрядники разом із проєктувальниками забезпечать поставлені терміни", – сказав Порошенко 11 жовтня 2018 року на будівництві нових сховищ в арсеналі. Проте будівництво триває досі.

https://youtu.be/a4RHRBqpgJk

За інформацією видання, переможця на таємному конкурсі обирали з чотирьох компаній і зрештою обрали ТОВ "Північно-Український будівельний альянс" як єдине, яке мало доступ до пов'язаних з державною таємницею робіт. Керівник компанії – Андрій Якусевич, колишній помічник нардепа Микитася. Ба більше, фактична адреса фірми збігається з адресою компаній ТОВ "Укрбуд Девелопмент" та Державного ПАТ "Будівельна компанія "Укрбуд", які теж мають зв'язок з Микитасем.

Нагадаємо, нещодавно ТОВ "Північно-Український будівельний альянс" було оштрафоване антимонопольним комітетом у зв'язку з привласненням коштів та заморозкою будівельних робіт на Шулявському шляхопроводі. Микитась же, зі свого боку, відкидає причетність до корпорації ТОВ "Укрбуд" та саме у розпалі розслідування "СтопКору" вийшов зі списку власників компанії.

Другие новости