ПоддержатьУкраїнська

ДАБІ поновила на посаді скандального чиновника з Одещини

StopCor
StopCor

StopCor

ДАБІ поновила на посаді скандального чиновника з Одещини

В.о. голови Держархбудінспекції Олександр Строкач з незрозумілих причин поновив на посаді скандального директора Департаменту державної-архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області Василя Буюклі.

 Василь Буюклі Фото: izbirkom.org.ua

Чиновника було звільнено наказом Держархбудінспекції через перевищення кількості днів на лікарняному. Але, через два дні, Строкач, після призначення його на в.о. Голови ДАБІ України, скасував даний наказ.

Зазначимо, Василь Буюклі – чиновник, якій перебував рекордну кількість днів на лікарняному. Крім того директор департаменту ДАБІ Одещини відмовився провести позапланову перевірку робіт на території Літнього театру у Міському саді, чим викликав невдоволеність громади та зацікавленість Адмінсуду.

Зазначимо, останнім часом навколо ДАБІ безліч скандалів. Наприклад, історія резонансної справи про одеський об’єкт, замовником якого є ТОВ «Житловий комплекс «Авангард», де посадові особи Департаменту ДАБІ в Одеській області Андрій Грейц, Алла Кузьменко та Юлія Фірко ввели в експлуатацію семиповерховий багатоквартирний будинок без ліфтів.

Активісти ГО «Стоп корупції» неодноразово зверталися зі скаргами до Міністерства регіонального розвитку та територій України відносно вжиття дієвих заходів щодо звільнення Буюклі В. із займаної посади.

Наступний етап – звернення до Міністра розвитку громад та територій України Чернишова із питанням – для ДАБІ України закони не писані?

Як повідомляв «СтопКор» раніше, 15 вересня 2020 року Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. До її складу увійшли 14 народних депутатів, один із яких звернувся до організації з проханням надавати інформацію щодо виявленої корупції в ДАБІ.

Тому, звертаємось до всіх, кому відомо про будь-які факти корупції та/або неналежного виконання своїх обов’язків посадовими особами Держархбудінспекції та її територіальних органів, що стали причиною порушення прав та законних інтересів суб’єктів господарювання, повідомляти нашу громадську організацію задля висвітлення та прозорого розслідування.

Телефонуйте на гарячу лінію: 044 578 000

Або пишіть на електрону адресу: stopkor2020@gmail.com

Другие новости