ПоддержатьУкраїнська

Дефіцит кадрів є у промисловості, транспорті й освіті – центр зайнятості

StopCor
StopCor

StopCor

Дефіцит кадрів є у промисловості, транспорті й освіті – центр зайнятості

В Україні зростає кількість безробітних громадян при тому, що збільшується кількість затребуваних вакансій, повідомили в Державній службі зайнятості.

У 2020 році рівень безробіття виросте ще на 6% і перевищить неприємну оцінку в мільйон чоловік. У Держслужбі зайнятості розповіли про те, які робочі вакансії стануть найбільш затребуваними в поточному році. Кількість подібних рекрутингових заявок складе 1 246 тисяч, що приблизно на 8% більше того, що було в 2019 році. При цьому збільшиться і зростання безробітних людей, які перебувають на обліку в організації.

Прогнози, складені працівниками служби, невтішні: у 2020 році по всій Україні буде відчуватися гостра нестача кваліфікованих кадрів. Дефіцит складе приблизно 164 тисячі висококласних виконавців. Компенсувати цю нестачу нізвідки.

Найсерйозніший дефіцит торкнеться сфери промисловості, а також торгову галузь, транспортну і освітню. Сфери, де кадрів буде вистачати, на відміну від робочих місць, це державне управління, фінансова діяльність та сільське господарство - тобто, ті, які приносять найбільші доходи. При цьому Україні потрібні механізатори, водії, дорожні робітники, продавці, кухарі, медсестери, офіціанти, підсобні робітники, вантажники, сторожі, швачки, двірники, слюсарі, бухгалтери, вчителі та фармацевти.

Українці не поспішають влаштовуватися на подібні роботи, вважаючи їх низькооплачуваними. У кращому випадку за перерахованими вище вакансіям приходить по 2,2 резюме в середньому. У сферах, де конкуренція вища, на одну вакансію припадає до тридцяти резюме, передає "Хвиля".

Другие новости