ПоддержатьУкраїнська

Погрожував коронавірусом та образив атовців: як губернатор Житомирської області перешкоджає утворенню ОТГ

StopCor
StopCor

StopCor

Погрожував коронавірусом та образив атовців: як губернатор Житомирської області перешкоджає утворенню ОТГ

Голова Житомирської обласної адміністрації Віталій Бунечко зневажливо висловився у бік атовців та погрожував жителям військового містечка коронавірусом. Про це "СтопКору" розповіла активістка Наталія Дембицька.

Жителі СМТ Городок Житомирської області вже не перший рік борються за створення окремої Городоцької ОТГ. Спочатку ОДА підтвердила таку можливість, але згодом губернатор Бунечко заявив, що у Кабміні не підтримують утворення ОТГ та планують приєднати СМТ до Радомишльської. При цьому офіційно відповіді надано не було. На останній нараді з головами районів Бунечко дозволив собі образливі висловлювання щодо голови селищної ради Городка, зневажливо назвавши його "воно".

https://www.facebook.com/100015313592975/videos/786067705247009/

"Голова селищної ради – виборна особа, за яку голосували люди. У нашому містечку майже всі жителі – військові. Я сама працюю у Збройних силах України, ми стояли на Сході на захисті. Фактично Бунечко зневажливо поставився до наших атовців: назвав "воно" людину, яку вони обирали своїм очільником, а отже образив усіх, хто її обирав", – зазначила Наталія Дембицька. Пані Наталія додала, що подібну зневагу губернатор дозволяє собі щодо будь-кого, хто намагається допомогти громаді.

Ба більше, лише зневагою голова Житомирської ОДА не обмежився та заявив: щоб люди заспокоїлися, їм потрібно завезти коронавірус.

Нині робоча група зі створення ОТГ за підтримки місцевого депутата готує запит до ОДА із вимогою роз'яснити, чому офіційна відповідь щодо можливості утворення територіальної громади досі не надана. А 25 лютого місцеві планують зібратися на народні віче та підготуватися до виїзду до обласної адміністрації.

"У нас населення 3000 людей, є школа, садочок, військовий шпиталь, військова частина. Інфраструктура дозволяє нам створити ОТГ. Окрім того, коли ми станемо незалежними, у нас замість 2 млн грн бюджету буде 23. Напевно, керівництво боїться, що громада стане зразковою у Радомишльському районі або навіть в усій області", – сказала пані Дембицька.

Другие новости