ПоддержатьУкраїнська

"Добрий господар" став професійним рейдером? На Харківщині захоплюють агропідприємства із землею та врожаєм

StopCor
StopCor

StopCor

'Добрий господар' став професійним рейдером? На Харківщині захоплюють агропідприємства із землею та врожаєм

Забрати все – і земельні паї, і зібраний врожай. На Харківщині ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Добрий господар» здійснює рейдерську атаку на орендовані гектари та власність двох підприємств ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини». Про це стало відомо журналістам «Стоп корупції».

Наразі знімальна група проекту перебуває на місці подій та з’ясовує деталі справи. Журналісти планують звернутись за роз’ясненнями ситуації до правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування. У юридичному департаменті проекту підготували відповідні звернення, де виклали усі деталі спроби рейдерського захоплення.

«У 2017-2018 рр. ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини» уклали договори оренди земельних паїв з їхніми власниками на території Картамиської сільради Первомайського р-ну Харківської обл. – 1,050 га та 350 га відповідно. Договори оформлені згідно із законодавством, зареєстровані в Державному реєстрі.

Впродовж 2017-2018 років вказані ТОВ відкрито та прозоро вели та ведуть господарську діяльність з використання вище переліченої площі орендованих у пайовиків земель для вирощування сільськогосподарських культур, що показано у бухгалтерській, податковій та статистичній звітності підприємств. Власниками паїв вчасно сплачується обумовлена орендна плата, до державного та місцевого бюджетів вносяться значні суми податків.

Натомість, розпочинаючи з серпня 2018 р., на вказані 2 фермерські господарства здійснюються системні рейдерські напади для незаконного привласнення врожаю, який засіяли та обробляли ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини» і належить за законодавством даним товариствам. Також рейдери намагаються відібрати у цих двох товариств орендовані паї всупереч бажанню власників паїв.

Виявлено, що рейдерський захід проти ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини» здійснюється з боку ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Добрий господар», – йдеться у тексті звернення.

Юристи проекту з’ясували, що очолює рейдерську атаку директорка ТОВ «СП «Добрий господар» Камінська А.А., якій у незаконних рейдерських діях активно допомагає УСБУ в Харківській області, окремі працівники прокуратури Харківської області, начальник головного територіального управління юстиції у Харківській обл., злочинні угрупування у вигляді 50-100 «тітушок», які періодично здійснюють силове блокування техніки, землі фермерів.

«За заявою з фальшивими даними директора ТОВ «СП «Добрий господар» Камінської А.А., 20.09.2018р. порушено кримінальне провадження №12018220400000747 за ч. 3 ст. 186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України стосовно представників ТОВ «Фермер-Агро» та ТОВ «Щедрі лани Слобожанщини», які викрали… власний врожай (який самі виростили на орендованих ними паях)», – додають юристи «Стоп корупції» у документі.

Другие новости