ПоддержатьУкраїнська

Дружину екснардепа Скосаря звинувачують у смерті бізнесмена

StopCor
StopCor

StopCor

Дружину екснардепа Скосаря звинувачують у смерті бізнесмена

Багатомільйонні хабарі, податкові афери, офшори, перегони "під мухою" на Столичці та розкішне життя, що не відповідає офіційним доходам — ось далеко не повний перелік відомих гріхів родини Скосарів. Та нещодавно до них додався ще один, більш тяжкий: дружину екснардепа звинуватили у доведенні до смерті підприємця Андрія Ващенка.

Прощальна церемонія з засновником роздрібної компанії Liberty Showroom Андрієм Ващенком відбулася 12 травня о 10:00 в патологоанатомічному відділенні Київської міської клінічної лікарні №5.

Київська міська клінічна лікарня №5 Фото: СтопКор
Київська міська клінічна лікарня №5 Фото: СтопКор

У смерті чоловіка звинувачують родину Скосарів. Зокрема, Заліна Білаонова, знайома пана Андрія, повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, що саме Юлія Скосар та її чоловік прискорили загибель підприємця, втягнувши його в аферу з придбанням автомобіля. Унаслідок махінацій Скосарів пан Ващенко залишився і без автівки, і без грошей.

Фото: Facebook

Цю публікацію підтримало чимало знайомих померлого. Люди пишуть, що через зраду з боку людей, яких він вважав друзями, Андрій страждав від депресії та глибоко переживав цю ситуацію до самої смерті.

Сама ж Юлія Скосар, яку публічно звинуватили в причетності до смерті підприємця, від афери з автівкою публічно відхрестилась, утім коментувати ситуацію відмовилася, посилаючись на те, що опоненти нібито "не мали близьких стосунків з Андрієм".

Фото: Facebook

Нагадаємо, колишній нардеп Ігор Скосар прославився тим, що свого часу придбав собі крісло у Раді за 6 мільйонів доларів – це 144 мільйони гривень за курсом 2014 року.

Раніше ексдепутата "Батьківщини" затримали у Києві на Столичному шосе, де він ганяв за кермом із майже смертельною дозою алкоголю в крові на недешевому авто, яке за документами належить його тещі.

Колишній парламентар "засвітився" й у кредитній афері, коли взяв у банку кредит на 350 тисяч доларів без будь-якого наміру його повертати.

З родиною Скосарів у Дніпрі пов’язана низка компаній, які мають податкові борги та виводять гроші в офшори. Одна з цих фірм, ТОВ "ЮМИН", спеціалізується на гуртовій торгівлі деревиною та будівельними матеріалами. При цьому підприємство має податковий борг у понад 53 тисячі гривень.

З родиною Скосаря пов'язана ціла низка підприємств Фото: СтопКор

Як з’ясували журналісти "СтопКору", компанія провела серію операцій з офшорами, визнаними в Україні.

Засновником ТОВ "ЮМИН" є компанія зі схожою назвою – ТОВ "ЮМИН ГРУП". Її кінцевий бенефіціарний власник — дядько пана Євгена, брат першої дружини Ігоря Скосаря, Євгеній Коссов. А серед засновників — кіпрська компанія "ГАРБІЦА ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД".

Офшорні компанії пов'язані з Дмитром Візгаловим Фото: СтопКор

Підприємства, зареєстровані за адресою двох кар'єрів, уклали угоду з купівлі-продажу піску. І на цьому одна з компаній "ЮМИН ГРУП" спромоглася утворити податковий кредит у 37 мільйонів гривень.

До слова, саме під час дослідження історії з цим податковим кредитом випливло ім’я Дмитра Візгалова — ще одного співвласника бізнес-імперії, який власне і контролює бенефіціарів "ЮМИН ГРУП" Євгена Косова, Євгена Скосаря та його батька Ігоря Скосаря.

Зауважимо, що невдовзі після того, як скандальний експарламентар Ігор Скосар опинився під слідством, а записані на родичів дружини статки — під арештом, не змусило на себе чекати й фіктивне розставання з другою половинкою.

Після розлучення, попри відсутність офіційного доходу та місця роботи, пані Юлія веде розкішний спосіб життя. Світська левиця носить дизайнерське вбрання з останніх колекцій відомих брендів ціною від 50 тисяч євро, подорожує до Європи та Москви та навіть не намагається приховувати статки.

Другие новости