ПоддержатьУкраїнська

Екокатастрофа на Херсонщині: у Дніпро-Бузькому лимані через видобуток піску масово гине риба

StopCor
StopCor

StopCor

Екокатастрофа на Херсонщині: у Дніпро-Бузькому лимані через видобуток піску масово гине риба

Про масовий замор риби у Дніпро-Бузькому лимані місцеве видання "Новий день" повідомляє із посиланням на співробітників Херсонського рибоохоронного патруля, який підпорядковується управлінню Державного агентства рибного господарства в Херсонській області.

Масова загибель риби Фото: Новий день

Як свідчать світлини, зроблені інспекторами на Дніпро-Бузькому лимані поблизу с. Рибальче, де розміщено піщаний кар’єр, загибель фауни у лимані сягнула масштабів екологічної катастрофи. На фото зафіксовано метровий шар мертвої риби, прибитої до берега, що простягнувся на 300 метрів уздовж.

Лише за візуальною оцінкою, втрачено майже 2 мільйони екземплярів водних біоресурсів: таран, плоскирка, судак, короп. За попередніми висновками, причиною загибелі риби стали днопоглиблювальні роботи, а саме видобуток піску, внаслідок якого було пошкоджено рельєф дна, що містить токсичний сірководень, який, в свою чергу, спричинив масове отруєння риби.

Наразі керівництво Держагенства рибного господарства вже звернулося до обласної екологічної інспекції, Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу та поліції, оскільки йдеться не лише про значну шкоду природі, але й про багатомільйонні збитки державі.

Другие новости