ПоддержатьУкраїнська

Ексначальник, якого підозрюють у розтраті понад 11 млн "Держгідрографії", хоче знову очолити відомство

StopCor
StopCor

StopCor

Ексначальник, якого підозрюють у розтраті понад 11 млн 'Держгідрографії', хоче знову очолити відомство

Українську державну установу "Держгідрографія" може очолити фігурант низки кримінальних проваджень Дмитро Падакін, який раніше вже керував структурою, виконуючи обов’язки начальника. За час його перебування на посаді держбюджет втратив щонайменше 11 мільйонів гривень. Про це йдеться в матеріалах кримінального провадження № 12019100070002343, що потрапило до рук редакції "СтопКору".

 Падакін справа Фото: mtu.gov.ua

Відомості у справі про привласнення майна та зловживання службовим становищем під час "діяльності" Падакіна за 2017-2018 роки були внесені в ЄРДР.

По суті, через порушення вимог ЗУ "Про здійснення державних закупівель" було призведено до "необґрунтованих втрат ДУ "Держгідрографія" на загальну суму 9 114 427,48 грн.

 Сума загальних збитків - понад 11 мільйонів гривень

Крім того, через "ефективного" начальника установа недоотримала 65 тисяч доларів США та втратила можливість отримати додатковий дохід у розмірі майже 270 тисяч гривень.

Це далеко не повний перелік "заслуг" Падакіна, а його прізвище випливає мінімум у трьох справах.

Про те, що у Кабміні намагаються проштовхнути "нечистого" кандидата, "СтопКору" стало відомо з власних джерел.

 У Кабміні начебто намагаються проштовхнути Падакіна

Додамо, що за даними "Наших грошей", у 2017 за проектом фінансового плану прибуток "Держгідрографії" передбачав зменшення на на 80%, натомість зарплата директора мала зрости на третину

Виконував обов’язки директора "Дергідрографії" Дмитро Падакін.

Довідка "СтопКору":

Держгідрографія — українська державна установа, науково-виробничий комплекс, призначений для навігаційно-гідрографічного забезпечення в межах виключної (морської) економічної зони, який входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

Державна установа "Укргідрографія" запланувала на 2019 рік будівництво нового гідрографічного судна орієнтовною вартістю близько 110 млн грн. На судні передбачається встановлення економічного енергетичного комплексу. Витрати на утримання нового судна в порівнянні з витратами на діяльність наявного судна ГС-82 зменшаться приблизно на 30-40%. На 2018 рік на балансі "Держгідрографії" перебувало 65 суден. Їхній середній вік – 36 років. Гідрографічних лоцмейстерских суден морського класу, які обладнані підйомним пристроєм для роботи з буями, в установі вісім, а здатних підіймати вантажі у понад 3 тонни – тільки одне, яке було побудоване у 1968 році.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом