ПоддержатьУкраїнська

Експерт пояснив, як залучити на український ринок глобальних інвесторів

StopCor
StopCor

StopCor

Експерт пояснив, як залучити на український ринок глобальних інвесторів

В Україні на сьогодні діє майже десяток бірж і два депозитарії. Однак країні вдалося б залучити більше інвестицій, якби об'єднати їх у дві єдині структури. Такою думкою поділився директор з розвитку місцевих ринків капіталу ЄБРР Андре Куусвек.

Новину повідомляє "Преса України".

За словами Куусвека, українські компанії мають хороший потенціал з точки зору інвестицій з боку глобальних інвесторів. Проте для того, щоб залучити їх на український ринок, необхідно провести реформу біржової інфраструктури.

"Перш за все, необхідно консолідувати ринкову і біржову інфраструктуру. В даний час в Україні вісім фондових бірж і два депозитарії. Я думаю, що для країни було б краще мати одну консолідовану і сильну біржу і єдиний депозитарій, як це було зроблено в Росії. Це полегшить зв'язок з європейським ринком і сприятиме притоку інвестицій ", – сказав Куусвек в кулуарах Щорічної зустрічі й бізнес-форуму ЄБРР, які почалися 9 травня на Кіпрі.

Нагадаємо, українські міжнародні резерви збільшилися: НБУ фіксує зростання на 13, 57% за станом на перші числа травня 2017 року у порівнянні з даними за квітень.

Другие новости