ПоддержатьУкраїнська

Експерти відмітили різке падіння цін на нафту

StopCor
StopCor

StopCor

Експерти відмітили різке падіння цін на нафту

Після стрімкого подорожчання еталонна нафта Brent неочікувано здешевіла на 26 центів. Тим часом американська WTI втратила 30 центів.

Про це свідчать дані азійських торгів, новину передає "Преса України".

Сьогодні, 8 листопада, ф'ючерси на нафту Brent становлять $63,43 за барель. Зниження ціни відбулось на 26 центів, або 0,4%. На початку цього тижня рекордна ціна на еталонну марку нафти сягнула $64,65 за барель. Ф'ючерси на нафту WTI теж опустились у ціні. А саме на 30 центів, або 0,5% до $56,90 за барель. На початку робочого тижня американська нафта досягла найвищого за два роки рівня – $ 57,69 за барель.

Експерти відмітили різке падіння цін на нафту

Ціни на нафту впали після рекордного зниження китайського імпорту. У жовтні Китай імпортував 7,3 млн барелів на день, тим часом вересневий імпорт складав близько 9 млн барелів на день. Однак трейдери заявляють, що в цілому ринок підтриманий угодою ОПЕК та інших виробників нафти, які погодились скоротити об'єми видобутку сировини задля підняття цін. Вони також уважно стежать за загостренням напруженості на Близькому Сході, особливо між регіональними суперниками Саудівською Аравією та Іраном.

"Нафта знову досягає 60 доларів за барель, і я думаю, що у найближчі роки це відіб'ється на прибутках авіакомпаній та маржі", – прокоментував ситуацію Брайан Прентіце, представник авіакомпанії Cavok.

Другие новости