ПоддержатьУкраїнська

Єнакіївський металургійний завод припинив своє функціонування

StopCor
StopCor

StopCor

Єнакіївський металургійний завод припинив своє функціонування

Єнакіївський металургійний завод (ЄМЗ) та ПАТ "Краснодонвугілля" (Луганська обл.), який розташований на не підконтрольній території України, припинив своє функціонування. Така ситуація трапилась через воєнні дії, а також блокаду залізничних шляхів у зоні АТО.

Таку інформацію надали у прес-службі "Сістем кепітал менеджмент".

Підприємство припинило роботу ще 20 лютого.

"З початку бойових дій в регіоні, ЄМЗ працював в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини (ЗРС). Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата – Скотовата, ввезення сировини та вивезення готової продукції стало неможливим", – розповіли у повідомленні.

На заводі пройшли роботи, які підготували його до тимчасової консервації. Робочі провели видування доменних печей №3 і №5, а також роботу припинив конвертний цех.

Також через блокаду залізничного сполучення припинився видобуток вугілля на шахтах з об'єднання "Краснодонвугілля". Але керівництво заводу запевнило, що воно не збирається звільняти працівників підприємства і вони будуть направлені у відпустку  зі збереженням 2/3 окладу.

Раніше повідомлялось, кому не вигідна блокада  "ЛДНР".

Нагадаємо, торговельна блокада окупованих районів Донбасу може мати негативні наслідки для міст, які знаходяться під контролем уряду. Вони значаться у єдиній системі енерго-, газо-і водопостачання. Таку думку висловив народний депутат від фракції "БПП" Вадим Денисенко.

Другие новости