ПоддержатьУкраїнська

Епіцентр порушує заборону Кабміну на торгівлю: мережі «світить» 34 тисячі штрафу (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Епіцентр порушує заборону Кабміну на торгівлю: мережі «світить» 34 тисячі штрафу (відео)

Продаємо усе навіть попри заборону Кабміну. Гіпермаркет «Епіцентр» порушує обмеження на продаж. Мережі загрожує штраф у 34 тисячі гривень.

 Активісти ГО ''Стоп корупції'' повідомили поліції про порушення правил карантину Фото: СтопКор

«На момент нашої появи продавали все без обмежень. Ми знайшли в продажу: ключі ріжкові автомобільні, гіпс для ремонту, цемент, клей побутовий, профіль металевий, крани для сантехніки, шланги гумові тощо. Цим торговці порушили пункт 3 постанови КМУ від 11 березня 2020 року», ― зазначають активісти ГО «Стоп корупції», які зафіксували порушення у магазині мережі у Києві на Кільцевій.

Відповідні кадри опублікували на сторінці "Стоп корупції" у Facebook.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/508043676553152/

Зазначимо, що на час карантину і надзвичайної ситуації в Україні Уряд дозволив працювати продовольчим мережам, аптекам та магазинам товарів першої необхідності.

Пізніше в Мінекономіки повідомили, що Уряд на час карантину дозволив гуртову торгівлю харчовими продуктами, торгівлю ветеринарними препаратами, проведення ветпрактики, продаж кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і посівних матеріалів, а також деякі інших види діяльності.

Обов'язковою умовою роботи в цих секторах є забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, дотримання санітарних і протиепідемічних заходів.

Зазначимо, 20 березня на сайті "Епіцентру" розмістили оголошення, де зазначили, що гіпермаркет продовжить "виконувати свою функцію із забезпечення населення товарами першої необхідності", як мережа господарських магазинів. У департаменті зв'язків в повідомленні послались на роз'яснення Кабміну до постанови №211 від 11 березня 2020 року.

 Фото: скріншот

У той же час, на сайті Кабміну відповідного роз'яснення, датованого 11-им березня немає.

Натомість, у роз'ясненні змін до постанови №211, датованого 26-им березня, жодної інформації щодо "Епіцентру".

 Фото: скріншот

Другие новости