ПоддержатьУкраїнська

Феміда не носить хутро: норкову ферму на Житомирщині закривають

StopCor
StopCor

StopCor

Феміда не носить хутро: норкову ферму на Житомирщині закривають

Небезпечні відходи, жахливий сморід та жорстокі методи забою тварин, гідні фільму жахів – норкова ферма поблизу села Сінгури за 20 км від Житомира стала справжнім лихом для селян. Але ця історія має щасливий фінал: мешканці села завдяки підтримці "СтопКору" довели справу до суду. Більше про це – у матеріалі Артема Поліковського.

https://www.youtube.com/watch?v=-28wNpzPqpk

Як розповідає правозахисник ГО "Стоп корупції" Юрій Цибенко, активісти провели власне розслідування і з’ясували багато фактів щодо порушень у діяльності звіроферми.

Спільно з мешканцями села Сінгури та Адвокатським об’єднанням "Екобезпека" правозахисники зібрали всі необхідні документи для подання судового позову.

На Житомирщині незаконно діяла норкова ферма

А вивчивши всі докази, Феміда стала на бік звичайних селян. Цей норковий бізнес закривають.

"Сьогодні і дорогу треба зробити, і під’їзну до школи, у Пряжево, й освітлення. Це робиться малими темпами, але робиться. Були б ці гроші – ми могли б, звісно, більше зробити, але не ціною нашого життя", – коментує колишня голова села Галина Панасюк.

На думку правозахисників, перемога у суді є прикладом того, як можна боротись зі шкідливими виробництвами та змушувати бізнесменів працювати за законом, з усіма дозвільними документами.

Тож сподіваємося, що ця історія надихне небайдужих, які не побояться відстояти своє право на здорове життя. А "СтопКор" допоможе у боротьбі з нечесним і небезпечним бізнесом.

Другие новости