ПоддержатьУкраїнська

Фірма вінницького депутата залишила без житла 300 сімей (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Фірма вінницького депутата залишила без житла 300 сімей (відео)

Довгобуди, ошукані інвестори та покинуті напризволяще люди – у Вінниці наближена до депутата фірма провернула масштабну будівельну аферу. Як будучи місцевим можновладцем, можна кинути кількасот сімей та не зазнати жодної відповідальності? Розслідував Кирил Вольний.

https://www.youtube.com/watch?v=xJ8YAQ_k0UI

До редакції «СтопКору» звернулись ошукані вкладники, які вже три роки чекають на свої квартири. Йдеться про будівництво ЖК «Європейський квартал» у Вінниці. Тож знімальна група навідалась у Вінницю, щоб розібратись у цій заплутаній історії.

Нагадаємо, будівництво житлового комплексу стартувало ще у 2014 році. Починалося все непогано: за 4 роки побудували дві багатоповерхівки, які вже здали в експлуатацію. Проблеми почалися з будівництвом третього будинку, житло в якому люди чекають й досі.

«Мене звати Олена, ми у 2017 році тут з чоловіком купили квартиру, при чому взяли іпотечний кредит на 20 років. Нам пообіцяли, що у 2018 році, в березні буде здача будинку, сьогодні вже 2020-й рік, кредит ми платимо щомісяця, а житла немає», – розповідає інвесторка ЖК.

 Інвесторка вклала в придбання квартири останні гроші, але житла досі так і не отримала

Більшість інвесторів усі наявні гроші вклали в купівлю житла.

В результаті – ані грошей, ані квадратних метрів. 300 сімей і досі не знають, до кого звертатись та де шукати правди. Все, що залишилось в інвесторів – документи й договори.

Як свідчать документи, у 2015 році було укладено 4-х сторонню угоду з вінницькою міською радою, фірмою «Неал», «БМУ-2», а також компанією «Рендінвест», які взяли на себе зобов'язання побудувати житловий масив на земельній ділянці.

Цікаво, що саме остання фірма, яка не виконала свої обіцянки та загальмувала будівництво, де-юре належить такому собі Олександру Сугаку – особистому водієві місцевого депутата Олександра Дана.

Другие новости