ПоддержатьУкраїнська

Голодомор для коней: правоохоронці зірвали жнива на полях ДП «Конярство України»

StopCor
StopCor

StopCor

Голодомор для коней: правоохоронці зірвали жнива на полях ДП «Конярство України»

Обшуки, арешти, неможливість зібрати врожай, і усе це — на державному підприємстві з величезним банком землі. Чому, попри рішення суду, співробітники СБУ Кіровоградщини продовжують перешкоджати роботі місцевої філії «Конярства України»? Та кому й для чого вигідно масово винищувати вітчизняні кінні заводи? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=Qc6u-TyjNwc&t=772s

Знімальній групі «СтопКору» вдалося встановити особу невідомого чоловіка, який регулярно відвідував поля філії й віддавав сумнівні розпорядження.

Олександр Володимирович Шевченко є співробітником управління Служби безпеки України в Кіровоградській області, який проводить заходи у межах слідчого доручення за кримінальним провадженням.

 Олександр Шевченко - співробітнгик СБУ Фото: скріншот

Журналісти хотіли поспілкуватися й із керівником прокуратури області, адже, як зазначають місцеві, саме Олексій Тубелець відповідальний за дії правоохоронців. Проте через реорганізацію установи його зняли з посади та призначили нового очільника.

Поки команда «СтопКору» готувала це розслідування до ефіру, з'ясувалося, що керівника «Запорізького кінного заводу» Ніну Ковалів було тимчасово відсторонено від виконання обов'язків, фактично звільнено. Цей наказ підписав очільник ДП «Конярство України» Євген Веретюк.

 Євген Веретюк Фото: СтопКор

А тим часом через блокування жнив сотні тонн зерна були просто втрачені. Відтак тварини у регіонах можуть залишитись без харчів та фактично голодувати. Тож чи не продумана це заздалегідь стратегія для того, щоб остаточно добити галузь та передати все майно в потрібні руки?

Нагадаємо, земельний банк ДП налічує понад 40 тисяч гектарів. Щодо передачі державного майна в приватні руки уже замислюються в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. При цьому, за словами інсайдерів, на активи держпідприємства накинув оком бізнесмен Костянтин Згара, відомий як «конюх Януковича».

Другие новости