ПоддержатьУкраїнська

Гонтарева може вважатися найкращим банкіром терористів – журналіст

StopCor
StopCor

StopCor

Гонтарева може вважатися найкращим банкіром терористів – журналіст

На своїй сторінці у соціальних мережах український журналіст Олександр Дубинський прокоментував встановлені між НБУ та терористами "зовнішньоекономічні" відносини.

На своїй сторінці Дубинський поділився записом незалежного журналіста Володимира Бойко. У свою чергу, Бойко наголосив, що голова СБУ Василь Грицак налагодив "зовнішньоекономічні" відносини з терористами. Співпраця, за його словами, розгорнулася до таких масштабів, що з сум, які були переказані з України в "ЛНР" і "ДНР", до держбюджету за минулий рік податками сплачено 31,641 млрд грн (понад 1 млрд доларів). Бойко додав, що проценти від таких операцій перепадали й терористам:

"Можна не сумніватись, що бойовикам з цих платежів перепало також не менше 1 млрд доларів: так звані "виробничі потужності в ОРДЛО" – це підприємства, які зареєстровані "платниками податків" при терористичних організаціях ДНР і ЛНР".

Бойко наголосив, щоб отримувати безготівкові платежі у гривні, Нацбанк відкрив кореспондентські рахунки "центральним банкам" "ДНР" і "ЛНР". Щоб було простіше співпрацювати з "Центральним республіканським банком Донецької Народної Республіки", Нацбанк України присвоїв банківському закладу терористів номер МФО – 400019. Тобто для цього використали номер МФО ліквідованого Укрсоцбанку Білорусі.

Олександр Дубінський висловив свою думку щодо цього. У зв'язку з налагодженою "співпрацею" Нацбанку та терористів, він впевнений, що керівництво вищезазначених установ має російські паспорти. Інакше він не може пояснити причину того, чому Гонтарева відкрила коррахунки банкам бойовиків.

"Чим більше дізнаюся останнім часом новин, тим сильніше впевненість, що у керівників Нацбанку (та й керівників) є російські паспорти ... Інакше як пояснити інформацію про те, що Гонтарева відкрила коррахунку "Національним банкам"  ЛНР і ДНР".

Журналіст зазначив, що у цій ситуації обов'язковими є коментарі від НБУ, адже якщо інформація про "співпрацю" підтвердиться, то главу Нацбанку можна вважати найкращим банкіром ОРДЛО.

"Безумовно, у цій ситуації потрібні офіційні коментарі НБУ. Але якщо відомості підтвердяться – можна буде вважати, що Гонтарева першою визнала офіційний статус "народних республік". Вона тепер може вважатися не тільки кращим банкіром Східної Європи, а й ОРДЛО. І зайняти особливе місце в серцях ветеранів АТО і сімей загиблих".

Другие новости