ПоддержатьУкраїнська

Громадські активісти закрили 12 точок незаконного видобутку піску

StopCor
StopCor

StopCor

Громадські активісти закрили 12 точок незаконного видобутку піску

Спільно з правоохоронцями правозахисники ГО "Стоп корупції" змогли добитись закриття 12 точок незаконного видобутку піску та надр. Про це розповів координатор правозахисного сектору організації Ігор Бондарчук під час пресконференції з приводу презентації річного звіту та стратегії на 2020-й рік.

 Фото: СтопКор

"У ході боротьби з нелегалами у 2019 році ми разом з оперативними підрозділами поліції, прокуратури та ДБР зупинили діяльність мінімум 12-ти точок незаконного видобутку піску. Звісно, були вчинені заходи для арешту техніки (екскаваторів, земснарядів). Часто, коли активісти зіштовхуються з видобутком корисних копалин, є й ті, хто ці схеми кришує", – наголосив він та додав, що правозахисникам упродовж року активно допомагали активісти на місцях.

"Наші осередки активно залучались та розвивали правозахисні напрями. Брали участь у сесіях органів державного самоврядування, здійснювали громадський контроль у судах. Як це відбувається? Вже упродовж кількох років працює група у складі правозахисників, які ходять на судові засідання та фіксують правопорушення, які міг вчинити суддя. Потім йдуть до вищих перевірчих органів, таких, як ВРП. За нашими повідомленнями щодо суддів здійснюють перевірки щодо рівня професіоналізму", – зазначив Бондарчук.

Другие новости