ПоддержатьУкраїнська

Справа на 45 мільйонів: примусове стягнення податкового боргу з агрорейдерки Софієнко

StopCor
StopCor

StopCor

Справа на 45 мільйонів: примусове стягнення податкового боргу з агрорейдерки Софієнко

Податкова служба Львівської області через суд примусово стягує податковий борг Лесі Софієнко - агрорейдерки і поплічниці міністра-втікача Миколи Присяжнюка. Загальна сума заявленого боргу перед державним бюджетом з урахуванням пені та інших нарахувань - 45 560 056 гривень.

 Леся СофієнкоФото: скріншот

Адміністративний суд Львова за позовом управління податкової служби Львівської області відкрив провадження у справі стягнення боргів Лесі Софієнко та призначив підготовче засідання 16 січня 2020 року об 11:20 год. у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду.

«Явка сторін\представників сторін в засідання суду є обов’язковою», - йдеться в Ухвалі суду.

Факт несплати податків Лесею Софієнко встановлений ще торік. Нагадаємо, офіційна перевірка ДФС встановила: бізнес-партнерка Миколи Присяжнюка і дружина екс-регіонала Пєхова Леся Софієнко заборгувала державі кілька десятків мільйонів гривень податків, роками переховуючи свої нелегальні прибутки. Апеляційний адміністративний суд своїм рішенням підтвердив законність проведеної перевірки фіскальної служби.

 Ухвала судуФото: скріншот

За законом, не отримавши борг у 10-денний термін після рішення суду, податківці зобов'язані направити податкові вимоги Софієнко. У вересні начальник управління комунікації ДФС у Львівській області Ігор Долинський запевнив, що податківці направили лист з вимогами до боржниці Софієнко.

Боржниця-мільйонерка добровільно не сплатила борг, тому управління ДПС у Львівській області звернулось до суду про примусове стягнення мільйонів до бюджету. Цікаво, що до суду ДПС звернулось лише 9 грудня, після інформаційного запиту СтопКору про стан справ зі стягненням боргів Софієнко.

Представники громадської організації вже два роки намагаються домогтися справедливості. На рухунку поплічниці режиму Януковича незаконно загарбана земля на столичних Осокорках, рейдерські схеми та несплата податків в особливо великих розмірах. Про розвиток справи читайте у наступних матеріалах «СтопКору».

Другие новости