ПоддержатьУкраїнська

Хронічна корупція: умови медичних тендерів систематично прописують під конкретного дистриб’ютора

StopCor
StopCor

StopCor

Хронічна корупція: умови медичних тендерів систематично прописують під конкретного дистриб’ютора

Корупційні медичні закупівлі: у тендерному завданні Київської міської лікарні №2 зафіксоване не одне порушення закону. Зокрема, у технічній специфікації прописані конкретні торгові марки, що створили штучний бар’єр для інших учасників. Заради чого медики йдуть на злочин і порушують закон? Дізнавайтеся з матеріалу Алли Легези.

https://www.youtube.com/watch?v=p-pLfBm6apE

Явно дискримінаційні стосовно інших потенційних конкурентів вимоги допомогли компанії «Архімед Медікал» стати абсолютним переможцем тендеру.

Як наголошує аналітик руху «За чесні закупівлі» Анастасія Бондаренко, у специфікації було прописано не лише яким вимогам повинна відповідати продукція, а й хто саме має бути постачальником, що взагалі є порушенням прав учасників.

ТОВ «Архімед Медікал», яке спеціалізується на перев’язувальних матеріалах німецького виробника, виграло не один тендер з порушеннями, що схожий на який «договірняк» з керівництвом лікарні.

Продукцією цього постачальника настільки захоплені медики Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, що для того, щоб придбати саме ці перев’язочні матеріали, в технічному завданні прописали не тільки конкретний розмір предмета закупівлі та матеріал, але й недоречні рекламні описи, що скопійовані з сайту компанії, яка виграла тендер.

 Фрагмент технічної специфікації, затвердженої тендерним комітетом

Причому ці фрази буквально цитують опис продукції HydroClean Plus виробництва компанії Paul Hartmann AG. Це єдина компанія у світі, яка виробляє перев'язувальний матеріал із зазначеними розмірами, з унікальним механізмом промивання-сорбції та навіть з кольоровим нанесенням на одну зі сторін.

Нагадаємо, саме компанія ТОВ «Архімед Медікал» є офіційним імпортером і дистриб'ютором продукції Paul Hartmann AG в країні, де-факто будучи повністю афілійованою структурою.

Другие новости