ПоддержатьУкраїнська

КМДА та правоохоронці мають допомогти киянам повернути узбережжя Коника, — Роман Бочкала

StopCor
StopCor

StopCor

КМДА та правоохоронці мають допомогти киянам повернути узбережжя Коника, — Роман Бочкала

Мальовничі річкові краєвиди, розвинена інфраструктура та повна закритість від сторонніх очей: маєтки в ЖК «Коник» недарма коштують від пів мільйона доларів. Проте справжня ціна комфорту для багатіїв — майже знищена водна артерія, яка утворює природоохоронний заказник «Жуків острів», та вкрадена комунальна земля. Докладніше про це — у сюжеті Наталії Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=gyc0AdpYTpg

Територія елітного житлового кооперативу «Коник» — колишні розливи Дніпра. Ці місця на території української столиці насправді є державним заказником, і вони не орендовані, не надані третім особам у власність чи користування.

Відповідно, користуватися цими землями має право кожен житель Києва. Але насправді дозвіл зайти сюди мають лише обрані, адже на вході до містечка встановили КПП з озброєною охороною.

Лише наполегливість активістів «Стоп корупції», які прибули сюди з камерами, у супроводі муніципальної варти із представниками комунального підприємства «Плесо» та Асоціації законних видобувачів піску, дозволила їм потрапити на територію ЖК та зафіксувати на відео маєтки, де живуть депутати Київради та інші представники столичної «еліти».

 Незаконний паркан на березі Коника Фото: СтопКор

Повернути захоплену багатіями землю громаді не так просто, але можливо, впевнений координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала.

«По-перше, має бути наполеглива позиція громадськості. По-друге, законна, юридично обґрунтована та послідовна позиція КМДА. І по-третє — відповідна реакція правоохоронних органів. Якщо все це буде разом, то доступ сюди з’явиться в усіх жителів Києва», — наголосив Роман.

Другие новости