ПоддержатьУкраїнська

Колядували на новий айфон? Столичних ДФСників звинувачують у незаконному тиску на бізнес

StopCor
StopCor

StopCor

Колядували на новий айфон? Столичних ДФСників звинувачують у незаконному тиску на бізнес

Боротьба з тіньовим обігом чи державний рекет? На сторінці ДФС у фейсбуці відзвітували про нібито успішне викриття фармкомпаній в ухиленні від сплати податків. Однак спецоперацію проведено з численними порушеннями, а медзаклади потерпають від спричинених обшуками перебоїв у постачанні ліків. Докладніше – у сюжеті Алли Легези.

«Лише суд може сказати, чи був злочин і чи винна в ньому конкретна особа. Роздуми чиновника – це його особиста думка, а роздуми чиновника, які він ще й примудряється написати на офіційній сторінці – це вже тиск на суд», – наголошує адвокат Максим Борисов.

Підприємці певні: це ні що інше, як тиск на бізнес у традиційному стилі податкової міліції.

«У 2019 році ми заплатили близько 50 млн грн кумулятивних податків державі в бюджет. 2020 року за 11 місяців – близько 60 млн податків, що ми заплатили державі. Процесуальна перспектива – нульова. Якщо вона нульова, навіщо вони сюди приходять? Відповідь очевидна», – розповідає представник власника ТОВ «Ворвартс Фарма» Сергій Бойко.

 Сергій Бойко Фото: СтопКр

Справу, що її зареєстрували ще на початку року, розслідувати фіскали почали тільки зараз. Що це: справді злий умисел або ж «горить» статистика за рік? За словами незалежного юриста, ініціатора законопроєкту «Стоп маски-шоу», причин такій сезонності обшуків може бути кілька.

 Артем Афян Фото: СтопКор

«Дефіцит держбюджету обов’язково наприкінці року призведе до посилення діяльності фіскальних органів. А ще ж є і звична, на жаль, корупційна складова, коли йдеться про «кошмарення» бізнесу. Перед святами, після виходу нових айфонів ми можемо спостерігати певне пожвавлення. Ми не зможемо сказати, чи це таке колядування, чи це все – намагання наздогнати річні плани», – коментує адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Юскутум» Артем Афян.

Другие новости