ПоддержатьУкраїнська

Компанія-фігурант 60 кримінальних справ очолила трійку автодорожніх підрядників України

StopCor
StopCor

StopCor

Компанія-фігурант 60 кримінальних справ очолила трійку автодорожніх підрядників України

85 мільярдів гривень – саме такий рекордний бюджет цього року спрямували в Україні на дороги державного значення. Понад 90 відсотків тендерів уже розіграли. Хто саме і як виграє тендери? Та чому мільярдні підряди довірили фірмі з кримінальним шлейфом? Розслідувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=OysHRS9LN2U

Трійка компаній-лідерів, які отримали підряди, виглядає наступним чином. На третій сходинці – компанія «ПБС», їй дісталася десята частина загального бюджету. Майже стільки ж у фірми «Ростдорстрой», яка посіла друге місце. І нарешті переможець – «Автомагістраль-Південь», якій віддали майже чверть всієї суми.

Експерти певні, ця трійка призерів – не випадковість: мовляв, компаніям давно симпатизує Укравтодор. Однак його керівництво з цим не погоджується.

 Трійка переможців тендерів Фото: СтопКор

«53 компанії працюють на наших об'єктах. Якщо подивитись розклад, який ми давали у нашому блозі – скільки компаній, які тендери, які обсяги, то там про монополізацію не йдеться взагалі. Є регіональні лідери, є місцеві компанії, невеликі, середні, всі вони працюють», – коментує голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков.

Та й самі представники дорожників запевняють: жодних домовленостей між компаніями-гігантами. Щоправда, вони й дійсно – члени Національної Асоціації дорожників України, яка об'єднує близько 10 найпотужніших велетнів у дорожній сфері.

Цьогорічний лідер ТОВ «Автомагістраль-Південь» – одеська компанія, заснована в 2006 році. Статутний капітал – усього 40 тисяч гривень. Однак у фірми — понад 300 реалізованих об'єктів чи не в усіх регіонах, майже 3 тисячі кілометрів відремонтованих доріг, 1800 одиниць техніки та чотири тисячі співробітників.

 Показники компанії ''Автомагістраль-Південь'' Фото: скриншот

До речі, щодо співробітників: за останні два роки під час перевірки компанії виявили 36 порушень з охорони праці. В тому числі шестеро робітників зазнали травм під час роботи і один загинув. Проте розслідування цих випадків так нічим і не завершилось. Так само, як і десятки інших проваджень.

На сьогодні «Автомагістраль-Південь» – фігурант у понад 60 справах. А журналісти неодноразово розслідували діяльність компанії і розповідали то про розкрадання десятків мільйонів, то про хабарі у сотні тисяч гривень.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом