ПоддержатьУкраїнська

Компанія-лідер українського морського ринку спонсорує військові дії РФ на Донбасі

StopCor
StopCor

StopCor

Компанія-лідер українського морського ринку спонсорує військові дії РФ на Донбасі

Морська галузь України – одна з найбільш прибуткових і водночас – одна з найбільш тінізованих. Поки в кабінетах тривають морські бої за посади в інфраструктурних відомствах, власники транспортних підприємств не гребують "сірими" схемами. Як вітчизняна компанія сплачує мільйони до бюджету Росії? Та хто скуповує українські кораблі? Дивіться в масштабному розслідуванні Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=X8yJ1a5fFjs

"СтопКор" уже неодноразово розслідував факти корупції в морській та річковій галузі України. Слідкуючи за діяльністю великих гравців морської сфери ми, звісно, звернули увагу на групу компаній "Трансшип" Андрія Іванова і були дуже здивовані, коли почали знаходити факти співпраці одеського бізнесмена з країною-агресором.

Група компаній об'єднує близько 40 підприємств у десяти країнах світу. Основою цієї групи є товариство з обмеженою відповідальністю "Трансшип": українська компанія, що була зареєстрована в Одесі в далекому 1998 році.

На вітчизняному ринку – це один з найбільших гравців морської галузі. "Трансшип" є лідером за обсягами перевалки вантажів у рейдових умовах, коли судно завантажується або розвантажується, не заходячи до порту. Здійснює свою діяльність в акваторіях Чорного та Азовського морів. Власник цієї морської імперії – Андрій Іванов.

Власник групи ''Трансшип'' - Андрій Іванов Фото: СтопКор

Пан Іванов – громадянин України, уродженець Ізмаїлу, членкор Міжнародної академії наук екології, безпеки людини та природи. Свого часу працював заступником начальника порту "Усть-Дунайськ" та фінансовим директором Чорноморського морського пароплавства. Пізніше став організатором низки підприємств морського бізнесу та створив групу компаній "Трансшип".

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті, українська ТОВ "Трансшип" входить до складу міжнародної групи морських компаній. Та судячи з переліку фірм, під міжнародними компаніями мають на увазі насамперед підприємства в Україні та сусідній Російській Федерації.

Все з того ж сайту стає зрозумілим, що діяльність компанії охоплює не тільки українські порти Усть-Дунайськ, Одеса, Південний та Миколаїв, а й російські порти у Керченській протоці, як-от порт "Кавказ", що є п'ятим за вантажообігом у Росії. Тож "Трансшип" сплачує мільйони рублів до бюджету РФ, які потім у вигляді військової техніки та найманців повертаються на український Донбас.

Другие новости