ПоддержатьУкраїнська

Кум Новопетрівського сільського голови розжився земельними ділянками біля Межигір'я

StopCor
StopCor

StopCor

Кум Новопетрівського сільського голови розжився земельними ділянками біля Межигір'я

Депутат Новопетрівської сільради Євген Грищенко та кум голови села, в якому знаходиться Межигір‘я, Радіона Старенького перетворився ледь не на земельного магната. Якщо до приходу у владу у нього була одна ділянка, то наразі, за даними декларації за 2019 рік, йому належить 21 ділянка землі загальною площею 11,7 га.

 Кум Грищенка - сільський голова Радіон Старенький Фото: СтопКор.

Журналісти видання "Київське море" знайшли в реєстрі держкадастру, що матір Грищенка – Марія Павлівна володіє щонайменше п’ятьма ділянками загальною площею 7,7 га, а цивільна дружина Юлія Правдива – трьома ділянками загальною площею 3,5 га.

Цікавими є і ціни, за якими придбав земельні ділянки Євген Грищенко.

10.09.2019 він придбав шість ділянок землі у Вишгородському районі: 4 сотки землі за 33 тис. грн, 12 соток землі за 99 тис. грн, 14 соток землі за 91 тис. грн, а також три ділянки по 11 соток землі за 91 тис. грн за кожну. Тобто середня вартість однієї сотки – 7,8 тис грн. Диво!

«Умови деяких угод купівлі-продажу взагалі фантастичні: продавцем за довіреністю виступала його цивільна дружина Юлія Правдива. Вона «продала» своєму чоловікові землю в Хотянівці теж за середньої ціною близько 8 тис. грн за сотку», – йдеться в матеріалі.

Як людині, що найбільше за всіх у селі потребує землі, Євгену Грищенку було виділено 0,0947 га рішенням №1555 від 30.07.2019 року.

І це не дивно, адже він – кум та наближена особа Радіона Старенького. Настільки наближена, що сільський голова нібито навіть не нехтував підробкою документів, аби допомогти другу.

Підробка документів

Неподалік від «Новусу» на вул. Свято-Покровська є земельна ділянка. Дві сусідні ділянки належать Євгену Грищенку. І йому неабияк кортіло здобути ще одну. Але була перепона: власниця будинку і ділянки Галина Пекур померла та залишила у спадок будинок громадянці Бачинській А. А., земля ж за законом мала відійти трьом спадкоємцям – Бачинській А. А., Пекур О. В. і Вовченко Т. В.

У 2018 році Грищенко неодноразово звертався до двох спадкоємців Пекур і Вовченко із наполегливим проханням відмовитися від їхніх прав на ділянку, але вони категорично не хотіли цього. Бачинська ж була не проти продажу будинку разом із землею, тому Грищенко вирішив допомогти їй відсудити цю землю.

Рішенням Вишгородського районного суду від 19.10.2018 р. було визнано за нею право власності на вказану ділянку. 17 грудня 2018 року державним реєстратором на підставі вказаного судового рішення було зареєстровано право власності Бачинської А. А. на земельну ділянку.

Щоб домогтися цього рішення, голова Новопетрівської сільської ради Радіон Старенький видав довідку від 03.09.2018 р. про те, що житловий будинок № 1-А по вул. Свято-Покровська розташований на земельній ділянці площею 0, 0525 га за адресою Свято-Покровська, 1, кадастровий номер 3221886001:03:280:0152, яка належала померлій Пекур Г. М.

Інші спадкоємці, дізнавшись про це, одразу подали апеляцію, яка визнала рішення незаконним. Ця справа про визнання права власності досі є у Вишгородському суді. Проте Євген Грищенко на це не звернув уваги і продовжив займатися переоформленням землі на себе.

Начебто все було готове для продажу землі і будинку Грищенкові. Але виникла нова перепона: земля була виділена під ОСГ, тому будинок на ній стояв незаконно, а отже, і продати його не можна. Тому було вирішено розділити об’єкти: одним договором продали землю, іншим – будинок. Але щоб продати будинок окремим договором, він має бути розташований на землі комунальної власності. Для цього Старенький видає Бачинській другу довідку, що земля за цією адресою і кадастровим номером 3221886001:03:280:0152 є комунальною.

Отже, Радіон Старенький видав Аллі Бачинській дві довідки: №735 від 03.09.2018, в якій підтвердив, що земля, на якій стоїть будинок, належала Галині Пекур; та №124 від 07.02.2019, в якій підтвердив, що ця земля у приватну власність не була передана. Однією довідкою він допоміг виграти суд, іншою – незаконно продати будинок на землі ОСГ.

26 квітня 2019 року за фактом підроблення документів відкрито кримінальне провадження № 42019111200000310 за ч. 4 ст. 358 КК України.

 Фото: kyiv-more.org.ua

Зазначимо, наразі покровитель Грищенка Радіон Старенький балотується на посаду голови Новопетрівської ОТГ.

Другие новости