ПоддержатьУкраїнська

Мінфін: У бюджеті достатньо коштів на підвищення зарплат лікарям 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Мінфін: У бюджеті достатньо коштів на підвищення зарплат лікарям 

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що у бюджеті закладено достатньо коштів для підвищення заробітної плати лікарям до мінімальних 20 тисяч гривень. 

 Міністр фінансів Сергій Марченко Фото: УП

Журналісти “Економічної правди” повідомляють, що їм часто пишуть читачі-лікарі, яких змушують перевестись на пів ставки або на 0,2 ставки, хоча вони продовжують працювати повну зміну. Вони поставили питання міністру, чи достатньо грошей на підвищення заробітної плати лікарям. 

"Я називаю це б…ством! (про випадки про пів ставки - ред.). Ми порахували реальну потребу в коштах на ці цілі, але НСЗУ платить за послуги. Є складне питання, як реалізувати ухвалене президентом рішення про збільшення реальних зарплат лікарів і медсестер", - сказав він.

За словами Марченко, грошей на підвищення грошей у бюджеті “більш ніж достатньо”.

“Я ще раз підкреслюю: коштів більш ніж достатньо. Є навіть буферний запас коштів на випадок, якщо деякі заклади випадають. Їх МОЗ готовий надати, щоб це рішення було реалізоване повною мірою”, - додав міністр. 

Також він зазначає, що випадки про перехід на пів ставки або подібні - це помилки системи. Марченко закликає керівників медичних закладів взаємодіяти з НСЗУ, щоб всі лікарі отримали повну заробітну плату. 

Нагадаємо, 12 січня Кабінет міністрів України прийняв рішення підвищити заробітну плату працівникам медичної сфери.

Повідомляється, що розмір заробітної плати за повністю виконану місячну норму праці для лікарів та професіоналів із вищою немедичною освітою буде встановлена на рівні не менш як 20 000 гривень.

Також для фахівців із базовою вищою та неповною вищою медичною освітою буде встановлена зарплата на рівні не менш ніж 13 500 гривень.

Другие новости