ПоддержатьУкраїнська

Міністра Криклія можуть посадити на 2 роки – НАБУ проводить розслідування (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Міністра Криклія можуть посадити на 2 роки – НАБУ проводить розслідування (відео)

У пресслужбі Національного антикорупційного бюро підтвердили інформацію про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом подання Міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм недостовірних даних в електронній декларації.

https://youtu.be/rG2YGmfgzdw

«За результатами розгляду звернення ГО «Стоп корупції» детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом подання міністром інфраструктури України завідомо недостовірних даних у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоуправління за 2018 рік. Попередня правова кваліфікація — стаття 366 з позначкою 1 ККУ», — зазначила заступник начальника пресслужби НАБУ Маргарита Живага.

Санкція статті — від штрафу до можливого позбавлення волі терміном до двох років, а також можливим позбавленням права обіймати посаду до трьох років.

Нагадаємо, раніше журналістка «СтопКору» Христина Кришиха з’ясувала, що міністр Криклій не задекларував майно своєї цивільної дружини Тетяни Декало, з якою проживав разом 10 років. Відповідно до законодавства, майно людини, з якою він проживав більш ніж 180 днів, необхідно було внести у декларацію. Як стало відомо, жінка володіє квартирою за 350 тисяч доларів, у якій проживає з паном міністром, та преміум-авто.

Другие новости