ПоддержатьУкраїнська

На Черкащині поліція займається збором врожаю: копи «кришують» агрорейдерів (фото,відео)

Ксенія Веркалець
Ксенія Веркалець

Журналіст, редактор

На Черкащині поліція займається збором врожаю: копи «кришують» агрорейдерів (фото,відео)

Прийшов, побачив і привласнив. На Черкащині у Золотоноші невідомі особи почали збір врожаю, який за законом належить ТОВ «Полетехніка».

 У Золотоноші рейдери намагаються захопити врожай Фото: СтопКор

На місці працює техніка СТОВ «Красногірське». Машини збирають соняшник. Поліція, яка перебуває на місці подій, не перешкоджає діям захопників. Про це повідомляють правозахисники ВГО «Стоп корупції», які слідкують за подіями.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/1086074412129849/

«На даний момент на Черкащині невідомими особами (попередньо - працює сг техніка СТОВ Красногірське) здійснюється збір урожаю соняшнику на полі, що за умовами договору суборенди, укладеного з ФГ Росток 1 (орендар), належить ПП Росток (суборендар). За умовами аграрної розписки врожай, що вирощувався на полях ПП Росток, належить ТОВ Полетехніка. Всупереч діючому праву суборенди (зареєстровано в Державному реєстрі прав на нерухоме майно) та праву власності на урожай, працівники правоохоронних органів, що перебувають на полі, не зупиняють протиправних дій», — передає з місця подій правозахисник проекту Роман Литвин.

 Поліція не заважала діям захопників Фото: СтопКор

На місці перебувають правоохоронці та керівник місцевої поліції. Спецпризначенці зі зброєю взяли під охорону збір врожаю. У результаті протистояння вдалось домовитись, що представники законного власника соняшнику ТОВ «Полетехніка» будуть присутні в комбайнах і контролюватимуть врожайність.

Другие новости