ПоддержатьУкраїнська

На Кіровоградщині працівники СБУ всупереч рішенню суду заблокували техніку кінного заводу

StopCor
StopCor

StopCor

На Кіровоградщині працівники СБУ всупереч рішенню суду заблокували техніку кінного заводу

Голодні коні та загублений врожай: «Запорізький кінний завод» та його інвестор змушені захищатись у судах, подаючи апеляції на дії правоохоронців. Із блокуванням збирання врожаю з боку стражів закону зіткнулися і на Кіровоградщині. Чому це відбувається з філіями «Конярства України»? І хто зазіхає на землі держпідприємства? Розбиралася Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=Qc6u-TyjNwc&t=721s

«Минулої осені у нас трапився перший інцидент з Нацполіцією. Приїхали представники СБУ з відділу стратегічного розслідування Кіровоградської області з метою зупинити техніку на полях. На якій підставі? Вони не надали жодних документів. Просто сказали, що відкрито кримінальне провадження, проводяться слідчі дії і вони зупиняють техніку», – згадує керівник філії «Онуфріївський кінний завод №175» Оксана Радіонова.

Цього року ситуація повторилася – саме в той період, коли почався збір врожаю. На поля філії почали приїжджати невідомі особи, які представлялися працівниками Служби безпеки України, проте чітко пояснити мети свого приїзду їм не вдавалось.

 Керівник філії Оксана Радіонова розповіла про блокування роботи з боку правоохоронців Фото: СтопКор

Що це за люди та кого вони представляють – досі невідомо. Попри це, «СтопКору» все ж таки вдалось дізнатись, на яке таємниче провадження вони посилались.

Щодо «Онуфріївського кінного заводу» відкрито справу за те, що філія начебто незаконно використовує землі, які насправді їй не належать. Насправді чимала частина земель, якими володіє завод, й досі не оформлені, однак користуватись ними підприємство має повне право.

Як зазначає директорка філії, 4 вересня у Ленінському райсуді Кропивницького відбувся розгляд справи. І підприємство його виграло.

«Так, ми не встигли оформити державний акт, але ми маємо право користуватись цією землею. У нас є довідка, є статистична звітність, врешті-решт є рішення вищого Господарського суду міста Києва, який чорним по-білому написав, що ми є правонаступниками кінного заводу №175 і маємо право користуватися цією землею», – наголосила пані Радіонова.

Другие новости