ПоддержатьУкраїнська

На Полтавщині викрили діяльність міжрегіонального конвертцентру

StopCor
StopCor

StopCor

На Полтавщині викрили діяльність міжрегіонального конвертцентру

Співробітники Служби безпеки України спільно з податківцями припинили діяльність у Кременчуці на Полтавщині міжрегіонального конвертаційного центру з щомісячним оборотом у понад сімдесят п’ять мільйонів гривень.

Новину повідомляють у прес-центрі СБ України.

Конвертцентр обслуговував більше двадцяти комерційних структур з Полтавської, Кіровоградської, Київської областей та столиці. Підприємці, які займаються сільськогосподарським бізнесом, через безтоварні операції з фіктивними фірмами переводили кошти в готівку.

Правоохоронці затримали організаторів конверту під час отримання в касі одного з комерційних банків майже двох мільйонів "відмитих" гривень. Під час обшуків у офісах конвертаційного центру, місцях проживання організаторів та підставних директорів, автомобілях співробітники спецслужби та прокуратури виявили ще 3,3 мільйона гривень, приготовлені до видачі клієнтам.

У ділків також вилучено двадцять печаток фіктивних підприємств, чекові книжки, платіжні картки, бухгалтерську документацію на проведені "конвертом" тіньові операції та комп’ютерну техніку.

Співробітники СБ України блокували декілька банківських рахунків, задіяних у роботі конвертцентру, та електронну звітність фіктивних підприємств.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, що активісти "Стоп Корупції" неодноразово ініціювали перевірки нелегальних обмінників та провели журналістське розслідування про "брудні" гроші.

Дмитро Золотих: влада закриває очі на валютників-злочинців

Другие новости