ПоддержатьУкраїнська

На Житомирщині бурштинове родовище на півтисячі гектарів продають "під шумок" карантину – активіст

StopCor
StopCor

StopCor

На Житомирщині бурштинове родовище на півтисячі гектарів продають 'під шумок' карантину – активіст

У розпал карантину Держгеонадра України вирішили на аукціоні продати спецдозвіл на дослідно-промислову розробку бурштину в Олевському районі Житомирської області.

 Фото: Уніан

Про це повідомляє місцевий активіст ГО «Стоп корупції» Олександр Ігнатьєв на ресурсі «Олевськ онлайн».

Ділянка знаходиться поруч із селом Андріївка та містом Олевськ.

Рішення прийняли в рамках експерименту Кабінету Міністрів Гончарука, не узгодивши його з Житомирською обласною радою, місцевою радою та громадою села.

Вартість дозволу чиновники оцінили в 3400 гривень за 1 гектар.

Оголошення про аукціон із продажу спеціального дозволу на користування надрами на ділянці «Біла» шляхом електронних торгів розміщене на сайті Державної служби геології та надр України та «Prozorro.Продажі».

«26 травня 2020 року було повідомлено про проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ділянки «Біла», яка розташована в центральній частині Олевського району Житомирщини неподалік Андріївки. Районний центр Олевськ розташований за 6 км на південний захід від ділянки. Визначений термін — 5 років. Площа ділянки — 412,95 га. Початкова ціна реалізації лоту — 1 404 030 гривень. В Олевській ОТГ — величезні проблеми з водою. Розробка корисних копалин призведе до остаточного пересихання колодязів у Андріївці та місті Олевськ», — зазначає активіст.

 Фото: скріншот

«У період кризи та соціальної напруженості через епідемію прийняття державним органом такого рішення «кулуарно», без згоди громади має корупційні ознаки та може призвести до соціального вибуху в регіоні», — наголосив Ігнатьєв.

Другие новости