ПоддержатьУкраїнська

Не виплатив зарплати та полетів у Альпи: у Києві протестували працівники «швидкої» (відео)

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Не виплатив зарплати та полетів у Альпи: у Києві протестували працівники «швидкої» (відео)

25 грудня біля Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги відбулася акція протесту співробітників. Зарплати медпрацівникам не виплачували з листопада, тож вони вимагали віддати їм зароблене. Повідомляє кореспондент «СтопКору».

 Мітинг працівників ''швидкої'' у Києві Фото: СтопКор

За словами мітингувальників, із середини листопада зарплати медпрацівникам не виплачують. Така сама ситуація склалася і з так званими ковідними та оздоровчими виплатами.

У той час, поки медики думають, на що та як їм жити, в.о. директора Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Ткаченко полетів на відпочинок у Альпи. У той же час його заступник Іван Березенко, за словами працівників, не справляється з покладеними на нього обов’язками.

Також, за словами працівників, нинішнє керівництво ними не опікується, посилаючи з питаннями до Національної служби здоров’я України.

«Хіба це мають бути наші турботи? У кожного має бути своя робота. Наша робота – займатися з хворими. Ми не отримуємо навіть ту мінімальну заробітну плату. На сайті є звітність, що кошти нарахували 30 грудня, але де вони? У нас же – цілодобовий потік пацієнтів», – заявляють вони.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/303178288314779/

Під стінами лікарні працівники довго скандували «Зарплату!»

Варто додати, що сам очільник лікарні Олександр Ткаченко задекларував будинок під Києвом на 300 квадратних метрів.

Зазначимо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що лікарям підняли зарплати. Він також підкреслив, що у 2022 році вона зросте вдвічі.

Рішення підняти зарплату лікарям ухвалив Уряд. Повідомлялося, що розмір заробітної плати за повністю виконану місячну норму праці для лікарів та професіоналів із вищою немедичною освітою буде встановлений на рівні не менш як 20 000 гривень. У той же час робітники наразі стверджують, що навіть не отримують свою мінімалку.

Крім того, наприкінці 2021 року мер столиці Віталій Кличко подав до Київради проєкт рішення про виплату премій столичним медикам. Планувалося, що в грудні лікарі отримають додатково по 6-10 тис. грн.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Арахамія розповів, що у 2022 році планується значне підвищення зарплат медикам. Кошти на це вже закладено у бюджет. Мінімальна зарплата у медичній сфері становитиме 13 тисяч гривень на місяць.

Другие новости