ПоддержатьУкраїнська

Одного з головних фігурантів розкрадання грошей банку "Стандарт" взяли під варту

StopCor
StopCor

StopCor

Одного з головних фігурантів розкрадання грошей банку 'Стандарт' взяли під варту

За матеріалами Служби безпеки України у Києві під варту взято начальника одного з управлінь комерційного банку "Стандарт", причетного до виведення з установи майже одного мільярда гривень.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою встановили, що посадовець протягом 2013-2015 років за вказівкою топ-менеджменту та власника банку вивів понад 900 мільйонів гривень вкладників. Оборудка здійснювалася через кредитування підконтрольних фіктивних комерційних структур.

На сьогодні банк знаходиться у стадії ліквідації, тож фінансові втрати вкладників, які виникли через протиправні дії зловмисників, повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Колишньому начальнику управління банку "Стандарт" оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності інших фігурантів справи, причетних до розкрадання грошей банку.

Другие новости