ПоддержатьУкраїнська

ООН вимагає від Канади та Ватикану розслідування щодо знайдених останків 215 дітей

StopCor
StopCor

StopCor

ООН вимагає від Канади та Ватикану розслідування щодо знайдених останків 215 дітей

ООН закликає канадську владу і католицьку церкву розслідувати обставини масового поховання, виявленого в колишній школі-інтернаті для учнів із числа корінних народів у Британській Колумбії (Канада), в якому перебували останки понад 200 дітей. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяву на сайті ООН, заява прем'єрміністра Канади Джастіна Трюдо та "Reuters".

 Фото: Twitter

Експерти ООН з прав людини закликали владу з'ясувати "обставини і обов'язки, пов'язані з цими смертельними випадками, включаючи судово-медичну експертизу знайдених останків, і приступити до ідентифікації і реєстрації зниклих без вести дітей".

"Судові органи повинні проводити кримінальні розслідування щодо всіх підозрілих випадків смерті і тверджень про тортури і сексуальне насильство по відношенню до дітей, розміщених у школах-інтернатах, а також притягувати до відповідальності і карати винних і приховувачів, які, можливо, ще живі", - йдеться у заяві.

У свою чергу, прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо заявив, що католицька церква повинна взяти на себе відповідальність за свою роль в управлінні багатьма канадськими школами-інтернатами для дітей корінних народів.

"Як католик, я глибоко розчарований позицією, яку католицька церква зайняла зараз і в останні роки... Ми очікуємо, що Церква активізується і візьме на себе відповідальність за свою роль у цьому", - сказав Трюдо.

Разом з тим, Папа Франциск у суботу зустрівся з двома канадськими кардиналами з Ватикану, Майклом Черні і Марком Уеллі.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Данілов і Ляшко поскандалили в прямому ефірі.

Другие новости