ПоддержатьУкраїнська

Переписав дачу за 10 млн на тещу. Про що мовчить голова Конституційного Суду? 

StopCor
StopCor

StopCor

Переписав дачу за 10 млн на тещу. Про що мовчить голова Конституційного Суду? 

Будинок більш як на 200 квадратів, озеро та басейн на подвір’ї. "Стопкор" навідався до Василькова під Києвом. Саме там торік голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький придбав земельну ділянку на 7,5 сотки. Та виявилося, що наділ Тупицького об’єднаний зі ще кількома у велике спільне обійстя. Щоправда, про нього в декларації очільника КСУ — жодної згадки.

 Маєток у Василькові з висоти. Фото: СтопКор

Київщина, місто Васильків, 20 кілометрів від столиці. Саме тут голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький має ділянку. Згідно з декларацією за 2019 рік, її площа  — лише 7,5 сотки. А вартість  — трохи більш як 68 тис. грн.

Цю ділянку, відповідно до реєстру нерухомості, голова КСУ придбав у серпні 2019 року. Її номер: 3210700000:05:012:1059. Згідно з кадастровою картою України, вона розміщена між вулицею Дармостука та провулком Кошмана. 

 Ділянка голови КСУ на 7,5 сотки. Скрін з ресурсу map.land.gov.ua

Саме туди 30 жовтня й навідалися журналісти “СтопКору”. Щоправда, виявилося, що ділянка, яку декларує Тупицький, не має окремого заїзду. Натомість вона об'єднана зі ще чотирма наділами в одне спільне подвір'я.

У обійсті із продуманим ландшафтним дизайном розташовано будинок на 211 квадратних метрів, а ще — господарчі споруди, басейн, штучне озеро, дитячий майданчик. 

 Загальна площа обійстя — 30 соток. Ілюстрація: СтопКор

При цьому частина ділянок та сам будинок зареєстровані на громадянку Колпаченко Ларису Степанівну. Яка, відповідно до інформації аналітичної платформи YOUCONTROL, має бізнес, зареєстрований у Донецьку. А ще, як з'ясували журналісти, є родичкою Тупицького, а саме — його тещею.

 ЖК у Донецьку, де голова КСУ має квартиру. Скрін з ресурсу maps.google.com

Крім того, ці двоє є ще й сусідами у Донецьку. У обох є нерухомість, зареєстрована в одному й тому ж ЖК на вулиці Рози Люксембург. У Тупицького — квартира в будинку 84, а в Колпаченко — чотирикімнатна на Р.Люксембург, 80а. 

І що прикметно — операції з нерухомістю на Київщині в різні роки для них проводила один і той же приватний нотаріус — Нещасна Тетяна Миколаївна. 

 На подвір'ї журналісти зафіксували білий позашляховик. Ілюстрація: СтопКор

На подвір'ї маєтку “СтопКор” також зафіксував білий позашляховик, візуально подібний до BMW Х6. Саме таке авто зазначено в останній декларації Тупицького. 

Загальна площа “дачі” — 30 соток, а приблизна вартість, за оцінкою аналітиків, — щонайменше 10 млн грн. Щоправда, про це майно голова КСУ жодного разу не згадав у своїй декларації.

Більше про нерухомість Олександра Тупицького під Києвом дізнайтесь із розслідування “Незадекларований маєток голови КСУ”:

https://www.youtube.com/watch?v=SB39Q_MINIg&t=6s

Другие новости