ПоддержатьУкраїнська

Під КМДА протести – столичних акушерів і мікрохірургів залишили без зарплати

StopCor
StopCor

StopCor

Під КМДА протести – столичних акушерів і мікрохірургів залишили без зарплати

Дві унікальні лікарні опинилися на межі виживання, а медики вже вчетверте з початку літа виходять на протести. Уже четвертий місяць сотні столичних медиків – без зарплат. Хто довів їх до такого стану? Фінансування у медзакладів забрала київська влада.

https://www.youtube.com/watch?v=JjJLoVaIxz0

Йдеться про Центр репродуктивної та перинатальної медицини та Центр мікрохірургії ока.

Центр мікрохірургії ока – єдиний заклад у Києві, що рятує дітей з травмами очей. Оскільки дитячі стаціонари зачинені, сюди привозять оперувати дітей з усього міста. Тож лікарі працюють цілодобово.

Своєю чергою, Центр репродуктивної і перинатальної медицини – єдиний, який у столиці приймає інфікованих породіль. Тут народжують жінки з хронічною інфекційною патологією – ВІЛ, гепатитом, сифілісом – а також жінки, які перед пологами захворіли на грип, кір, пневмонію.

 Протест під КМДА Фото: СтопКор

За словами представника трудових колективів Дмитра Васильця, в одному медзакладі працюють 500 людей, в іншому – 400. Тобто майже тисячу людей залишили без роботи і без грошей, а це – мільйони гривень.

Медики вимагають у міста розрахуватись із боргами. Київрада підтримала частину вимог: Центр мікрохірургії ока таки передали в управління МОЗ. Однак другий медзаклад все ще чекає на позитивне рішення, щоб тисячі пацієнтів знов отримали шанс на допомогу і повноцінне життя.

Другие новости