ПоддержатьУкраїнська

Після візиту журналістів у Донецькій ОДА взялись за боротьбу з лісовою мафією

StopCor
StopCor

StopCor

Після візиту журналістів у Донецькій ОДА взялись за боротьбу з лісовою мафією

Рейд на Донбас: за чотири дні журналістського розслідування картина щодо вирубки донецького лісу склалася повністю. Залишилось підбити підсумки разом з обласними чиновниками. Тож команда «СтопКору» дісталася міста Краматорська, щоб поспілкуватись із заступником керівника області та головним лісником Донеччини. Більше про це – у сюжеті Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=oLvLNqeBIqo

Варто зауважити швидкість реакції керівників Донеччини. На нашу зустріч вони запросили й головного лісника області.

Стороженко Віктор Іванович працює в лісовому господарстві України вже 22 роки. З 2001-го – керівник Лиманського лісгоспу, з 2005 року і до сьогодні – начальник Донецького обласного управління лісового господарства.

«Ви думаєте, що ми не боремось? Боремось! І я хочу сказати, що не всі там нормальні, трапляються різні, яких і виганяємо. Якби я одразу з вами поїхав, я б миттєво вжив заходів, а так на пальцях ви розказуєте. Це важко», – стверджує головний донецький лісничий.

Керівники області все ж були більш конструктивними.

Як зазначив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін, питання браконьєрства обговорювали в облдержадміністрації з представниками силового блоку Донецької області. У підсумку були викриті члени двох організованих злочинних угрупувань, щодо яких наразі триває слідство.

Та найголовніше в цій історії – результат нашого спілкування з владою: того ж дня Донецька ОДА заборонила випилювання, транспортування та продаж немаркованої, або, простими словами, офіційно не облікованої деревини.

 ОДА заборонила випилювання, транспортування та продаж офіційно не облікованої деревини

«Перше, ми ухвалили рішення з 1 лютого 2020 року не надавати жодного порубного квитка, крім деяких випадків щодо облавтодору – це аварійні дерева, які заважають руху. Не буде жодного переміщення деревини, жодного виданого порубного квитка без втілення і застосування електронного обігу деревини в Донецькій області. Сьогодні відбулась нарада, були присутні представники правоохоронних органів, було поставлено чітке завдання: якщо будь-де переміщується немаркована деревина – це є підставою для початку певних процесуальних дій», – заявив заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз.

Ось таким був фінал нашого розслідування. Ми продовжимо тримати руку на пульсі цієї ситуації та чекаємо інформації й допомоги від вас, наші глядачі. Обов'язково підписуйтесь на наш YouTube-канал та діліться своїми враженнями або історіями в коментарях під відео.

Другие новости